Dunakeszi

Gyermekrajzokon az emberiség legnagyobb kincse, a víz

Az emberiség számára a legnagyobb kincs az életet jelentő víz. Dunakeszin így mi sem volt természetesebb, hogy az önkormányzat a Zöld Dunakeszi Program keretében a Víz világnapja alkalmából rajpályázatot hirdetett a város óvodásai és az általános iskola alsó tagozatos tanulói részére, melynek ma délután volt az ünnepélyes eredményhirdetése Dióssi Csaba polgármester irodájában.

  A városi pályázatra 62 rajz érkezett, melyeket a nagyközönség a Facebookon is rangsorolhatott tetszése szerint – derült ki Nyíri Márton, környezetvédelemért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester köszöntőjéből.

Az óvodásokat és szüleiket köszönti Nyiri Márton alpolgármester

A rajzpályázat fő témája a Duna és környezete, a víz, mint létfenntartó elem volt – ismertette a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában történelmet és rajzot tanító pedagógus.

A beérkezett pályázatokat, két pedagógus, Dusza Tibor és Majtényi Alíz bírálta el, melyeknél három fő szempontot vettek figyelembe: megfeleljen a pályázati kiírás témájának, emellett vidámságot, optimizmust, jókedvet tükrözzön, és harmadik elvárásként pedig azt fogalmazták meg: egyértelműen a gyerekek alkotásával pályázzanak.

Dióssi Csaba polgármester

Dióssi Csaba polgármester gratulált a rajzpályázaton induló gyerekeknek, a legjobb alkotások készítőinek, a rajztanároknak, a szülőknek és nem utolsó sorban a pályázat ötletgazdáinak és lebonyolítóinak.

  • Az egész világ számára nagyon fontos téma és érték a víz. A nagy folyó mentén fekvő Dunakeszi rendkívül jó vízi adottságokkal rendelkezik, ami különösen nagy érték a számunkra – fogalmazott a polgármester.
    Dióssi Csaba örömét fejezte ki, hogy a jelenlegi nehéz időszakban is meg tudták szólítani a lakosságot, amiben a gyerekek mellett partnerek a szülők is, ami kifejezésre jutott a szép pályamunkákban is, melyekhez szívből gratulált.

Mindkét korcsoportban a díjazottak oklevelet és ajándékutalványt vehettek át. Plusz jutalomként a közönség-díjas és a két első helyezett alkotását óriás plakáton is bemutatják a városban.

Az óvodások korcsoportjában a közönség díját Busniák Botond nyerte el. Első helyezett Kis Regina Nóra, második Király Dominik Sándor, harmadik Braun Eliza lett.

Az iskolás kategóriában első helyezést ért el Turbucz Eliza, második helyen Riskó Róbert, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tamás Ivett „állhatott” fel.

Zárszóként Nyiri Márton elmondta, hogy a rajzpályázatot jövőre is meghirdeti az önkormányzat.  

(Vetési) Dunakanyar Régió

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...