Dunakeszi

Biztosított a gyermekfelügyelet az óvodákban, iskolákban

Gyermekfelügyelet és étkeztetés biztosított az igénylők számára a következő hetekben, a tavaszi szünetig.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében március 8-tól április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át. De az önkormányzatok kérésére a fenti intézmények a leállás idejére is biztosíthatnak gyermekfelügyeletet – jelentette be szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint Gulyás Gergely hangsúlyozta, az ügyelet azok számára elérhető, akiknek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjanak gyermekükkel, vagy nem tudnak gondoskodni gyermekfelügyeletről. Akiknek azonban módjában áll, tartsák otthon gyermeküket.

Dunakeszin megoldották az étkezést és az ügyeletet

Bár az intézkedés hirtelen jött, városunkban azonnal megkezdték az étkeztetés szervezését. Az óvodai ügyeletben biztosított az étkezés a gyermekek számára. Az ügyeleten kívüli gyermekétkeztetés pedig két átadóponton történik majd a következő hetekben, mindennap 11:00 és 13:00 óra között: a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola gazdasági bejáratánál és a Széchenyi István Általános Iskola központi épületének melegítőkonyhájánál saját ételhordóban vehetők át az adagok. Március 16-tól már nem szükséges az ételhordó, adagonként előrecsomagolva adják át az igénylőknek.

Aki keddtől igényli a gyermekétkeztetést, hétfőn 9:30 óráig jelezhette a DÓHSZK Étkezési Csoportnál a már megszokott módon. A továbbiakban a megrendelés és lemondás a szokásos módon történik, az adott intézményben és az étkezési csoportnál is jelezni kell előző munkanapon 9:30-ig. Az átvételi pont megjelölése szükséges – írja a duankeszi.hu.

Még szintén érdekelheti...