Dunakeszi

Védőmaszkot osztottak a Dunakeszi Járműjavító munkatársai

Péntek délután kellemes meglepetésben volt részük a Dunakeszi-Gyártelep vasútállomáson a vonattal érkezőknek és az arra sétálóknak, akiknek a cég nevét diszkréten viselő védőmaszkkal kedveskedtek a Dunakeszi Járműjavító munkatársai.

 A szemerkélő januári esőben közlekedők közül sokan fogadták örömmel a nagy múltú üzem kedves gesztusát, a kék színben pompázó védőmaszkot, mellyel a vasúti aluljárónál, a szépen felújított téren ajándékozták meg az arra járókat a Járműjavító képviselői.  

– A Dunakeszi Járműjavítónak nagyon fontos dolgozóinak és Dunakeszi város lakóinak a jó közérzete, egészségi állapota. A maszkosztással ehhez szeretnénk hozzájárulni a vasúton dolgozó és a vonattal közlekedő lakosoknak, az ide érkező és innen induló kollégáknak – nyilatkozta a helyszínen a városi sajtó képviselőinek Wein András ügyvezető igazgató.

Wein András, a Dunakeszi Járműjavító ügyvezető igazgatója

– Az akcióval a maszkviselés jelentőségére szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy munkahelyünkön és útközben is biztonságban legyünk, biztonságosan érkezzünk haza, és indulhassunk el otthonról – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Wein András újságírói kérdésre elmondta, hogy a koronavírus megelőzése érdekében az üzemben megvizsgáltak minden munkahelyet és valamennyi dolgozót. A munkafolyamatokat igyekeztek úgy kialakítani, hogy megfelelő távolságban tudjanak dolgozni a szakemberek.

– Ahol többen dolgoznak együtt, ott is igyekszünk – akár munkaszervezéssel – ezen segíteni. Mindenki rendelkezik személyes védőfelszerelésekkel, maszkokkal, amivel saját magát tudja védeni az esetleges fertőzéstől. A közös tereinket, mint pl. -, étkezők, vizes helyiségek – minden nap kétszer fertőtlenítjük és takarítjuk. Igyekszünk a nem mindennapi helyzetben is eredményesen dolgozni. Egyelőre úgy tűnik, hogy sikeresen – jelentette ki.

Wein András kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány második hullámának kitörésekor az üzem dolgozói között voltak, akik megbetegedtek. A mai nappal bezárólag a több, mint 600 dolgozónk közül 48 aktív eset volt, de már mindenki meggyógyult és mindenki visszatért közénk. Ismereteink szerint jelenleg nincs olyan dolgozónk, aki beteg lenne vagy karanténban van.

– A tapasztalatok birtokában azt tudom mondani, hogy jellemzően nem a dolgozók fertőzték meg egymást, hanem családi környezetben, leggyakrabban a gyerekek viszik haza a fertőzést – ismertette az ügyvezető igazgató.

Wein András elmondta, hogy a gyár teljes kapacitással dolgozik és folyamatosan vesznek fel munkavállalókat, mert elkezdődött az ENR Egyiptomi Nemzeti Vasút számára gyártandó 1300 darab vasúti kocsi projektjének a megvalósítása, melyből 678 kocsi Dunakeszin, míg 622 darab az oroszországi tveri üzemben készül.

– Mint azt korábban bejelentettük 678 egyiptomi kocsi készül Dunakeszin, amelyből az első négy kiszállítása a jövő hét végén, vagy az azt követő héten elindul Egyiptom felé. A következő 6 darab már 80 százalékban elkészült, az újabb nyolc építése pedig 20-30 százalékos műszaki szinten van. Minden hónapban kettővel többet és többet szállítunk az ENR Egyiptomi Nemzeti Vasút számára. Az első 47 db – légkeveréses – kocsi gyártását június-júliusban befejezzük, azt követően átállunk a klímás kocsik készítésére, összeszerelésére – mondta Wein András, aki munkatársaihoz hasonlóan jóérzéssel jelentette ki, hogy az emberek örömmel fogadták a védőmaszkokat.  

Vetési Imre (Dunakanyar Régió)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...