Dunakeszi

Piros Kriszta: „Igazán otthon érzem itt magam!”

Hatalmas megtiszteltetésnek tartja az énekesnő, hogy Dunakeszi büszke lakosaként ő adhatja elő különböző helyi rendezvényeken a város dalát

Amikor tavaly augusztus 20-a előtt a város vezetése megkereste Piros Krisztát, hogy az államalapítás és Szent István ünnepén ő énekelje el a város dalát, még nem sejtette, hogy ezzel valami megváltozott az életében. Azóta ugyanis hangozzon el bármikor a dal, mindig ő adja elő.

Két és fél éve él Dunakeszin Piros Kriszta, aki Mészáros Árpád Zsolt párjaként költözött a városba. Mint elárulta, imád itt élni, hisz a Dunapart mindössze 50 méterre van a házuktól, ahol szívesen sétáltatnak kutyát, vagy csak egyszerűen egymás kezét fogva sétálgatnak a folyó mentén

„Romantikus alkat vagyok én is, de Árpi is. Sosem fogom elfelejteni azt, amikor másfél éve, egy augusztusi estén a Budai Szabadtéri Színházban a Négyen című előadás közben lejött hozzám a színpadról és megkérte a kezem, miközben az Anconai Szerelmesek egyik dalát, a Mindig így nézz című dalt énekelte el fél térdre ereszkedve” – elevenítette fel a nem mindennapi leánykérés pillanatait Piros Kriszta.

Az, hogy úgy érezze, ma már ezer szállal kötődik Dunakeszihez, az is kellett, hogy tavaly, az augusztus 20-i ünnepély szervezői őt kérjék fel arra, hogy a Fő téren énekelje el az államalapítás és Szent István ünnepén a város dalát.

„Azóta úgy kezeli mindenki, hogy ez az én dalom, hozzám kötődik, pedig nem működtem közre a létrehozásában, és eredetileg nem is én énekeltem el. Tudomásom szerint, ha előadásra kerül a dal, akkor velem egyeztetnek először, és ez itteni lakosként hatalmas megtiszteltetés a számomra” – árulta el az énekesnő, aki egyrészt egy januári eseményen, a dr. Kerekes Dóra által írt Magyarország kincsestára című kötet bemutatóján, illetve március 6-án, a nőnapi koncerten énekelte el egy szimfonikus zenekar kíséretében.

Azt sem titkolja, hogy szívesen megmutatná Dunakeszinek a korábbi arcát is – mondjuk a Dunakeszi Feszten –, amikor zenekarokban énekelt fesztiválokon, falunapokon vagy akár esküvőkön. Igaz, egy ideje felfüggesztette tagságát pécsi együttesében, a Wery Take-ben, ám ha időnként egy-egy felkérés érkezik, még kisegíti őket.

Kriszta a nőgyógyászati rákos betegeket segítő Mályvavirág Alapítvány nagykövete lett, nem véletlen, hogy párjával együtt részt vett idén januárban a kilencedik éve az alapítvány által szervezett Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét kampányában, mégpedig az Életem Gyöngye, te legyél az első! című dalával.

„Szeretnék a városban egy Mályvavirág Pontot létrehozni, ahol tanácsadással segítenénk a betegségek megelőzését, illetve prevenciós előadássorozatot is szerveznék a város iskoláiban. Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatal lányok és a már felnőtt nők minél nagyobb számban részt vegyenek a szűrővizsgálatokon” – fogalmazott a csinos énekesnő.

És ha ehhez hozzátesszük, hogy párjával a város kulturális életében is szeretnének szerepet vállalni, akkor bátran kijelenthetjük, hogy nemcsak Mészáros Árpád Zsolt, hanem Dunakeszi is igazi kincsre lelt…

BML

Még szintén érdekelheti...