Dunakeszi

Új víztorony épül Dunakeszin

A DMRV Zrt. műszaki vezetői és Dunakeszi polgármestere és alpolgármestere jelenlétében 2020-ban a Szent Imre téri víztoronynál tartott közműbejáráson is megerősítést nyert, hogy a megfelelő víznyomás érdekében indokolttá vált egy új víztorony építése a városban.

2020 szeptembere: a közműbejárás résztvevői az alagi víztorony tetején

Az akkor megfogalmazott szakmai elképzelések hamarosan megvalósulhatnak, derül ki Sipos Dávid alpolgármester tájékoztatójából, amely a Dunakeszi Polgár augusztusi lapszámában olvasható a Körzeti képviselőink jelentik című rovatban:

„Nemrég kaptuk a hírt, hogy a Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós finanszírozással valósul meg a KEHOP-2.1.11-21-2022-00005 azonosító számú, „DMRV Zrt kapacitásbővítő fejlesztések” című projekt. A beruházáshoz az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság konzorciuma 16.221 Milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Ez Dunakeszit, és a körzetünket is érinti, ugyanis a fejlesztésnek köszönhetően 2024-re egy víztorony építésével javítják ki az ivóvíz víziközművein a nyomásproblémát. Amint értesülünk a pontos kezdésről, jelezni fogjuk Önöknek.” – írja a tóvárosi körzet önkormányzati képviselője, Sipos Dávid.

Az alagi víztorony. Fotó: Hohner Miklós

Még szintén érdekelheti...