Kitekintő

Fát ültettek és bringapályát avattak Vácrátóton

A Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert közelségében, a helyi labdarúgópálya szomszédságában avatták fel szombaton a nagyközönség számára újabb sport és turisztikai vonzerőt jelentő bringapályát. A gyönyörű természeti környezetben, hatalmas fák között kanyargó egy kilométer hosszú bringapálya 26 millió forint állami támogatásból készült el – jelentette be Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, aki a bringapark felavatása emlékére (is) elültetett egy fát Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel és Spiegelhalter László polgármesterrel.

A kormányszóvivő asszony és az országgyűlési képviselő miután az országfásítás keretében közösen elültettek egy fát a bringapark bejáratánál, a legújabb fejlesztésről adtak tájékoztatást.

– A váci és a nagymarosi bringapark után immár a vácrátóti a harmadik a régióban a sport- és természetkedvelők nagy örömére – mondta Rétvári Bence, aki hozzátette: a három ügyességi park mellett 62 millió forintból megújult Vác és Sződliget, valamint Vác és Verőce között az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút szakasza is.
– A fejlesztések révén jelentősen javult a Dunakanyarban a bringázások lehetősége. Mindemellett sikerült meghonosítanunk a Dunakanyar és a Börzsöny legnagyobb sporteseményét, a 90 kilométeres Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra-versenyt, amely Magyarország harmadik legnagyobb túraversenyévé nőtte ki magát.

 Rétvári Bence köszönetet mondott Révész Máriusznak, az aktív Magyarországért kormánybiztosnak és Spiegelhalter Lászlónak, Vácrátót polgármesterének a bringapark létrehozásában nyújtott kiemelkedő munkájukért.

– Egy különleges, szép környezetben kiépített, jó adottságú az egy kilométer hosszú pálya, amely az állam 26 millió forintos támogatásából valósulhatott meg – ismertette Rétvári Bence. – Egy-egy hétvégén akár tízezer ember is felkeresi a vácrátóti botanikus kertet, akik számára is újabb vonzerőt jelenthet a bringapark megnyitása. A pálya használata a kellemes időtöltés mellett olyan ügyességi feladatot is jelenthet, melynek megoldása nagy kihívás elé állíthat bárkit. De ne feledjük, hogy nincs annál nagyobb sikerélmény, mint legyőzni önmagunkat – mondta az országgyűlési képviselő.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő örömtelinek nevezte a Dunakanyarban és térségében az elmúlt években megvalósított fejlesztéseket. – Ezek között van ez a bringapark is, amely ugyancsak a közös munka eredménye – fogalmazott. Személyes élményeit megosztva hozzátette: édesanyaként nagyon sokat megfordulok a vácrátóti botanikus kertben, amely mellett a bringapark újabb nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget kínál a sportot és a természetet kedvelőknek.

Majd arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány időszakában – öröm az ürümben -, nagyon sokan fedezték fel, hogy Magyarország milyen sokrétű kikapcsolódási lehetőséget kínál.
– Minden ilyen fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy még vonzóbb alternatívát jelentsenek bármilyen külföldi kikapcsolódással szemben. Az elmúlt időszak nehézségei ellenére is megtapasztalhattuk, hogy akár a legkisebb település, falu vagy nagyobb város számára megvolt a lehetőség a fejlődésre – húzta alá Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki – miközben megköszönte Rétvári Bence országgyűlési képviselő eredményes tevékenységét – arra hívta fel a figyelmet, hogy a bringapark megnyitásának ünnepi pillanataiban sem feledkezhetünk meg a szomszédos országban dúló háborúról.
– Mi a béke mellett vagyunk, ez mindannyiunk közös érdeke! – mondta a kormányszóvivő.  

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...