Egyéb

Megteltek az éttermek teraszai Dunakeszin, Gödön és Sződligeten is

Pénteken a koronavírus elleni vakcinákkal beoltottak száma meghaladta a 3,5 milliót, melynek következtében – a kormány ígéretének megfelelően – szombaton kinyithattak a teraszok.

A sikeres, és az utóbbi hetekben felgyorsított, ütemezett magyar oltási programnak köszönhetően szombaton végre megnyithattak az éttermek teraszai. A hónapok óta várt nyitást és a rendkívül kellemes tavaszi időjárást kihasználva a Dunakanyarban működő éttermek teraszai is megteltek vendégekkel a hétvégén.  

Három Duna-parti településen – Dunakeszi, Göd, Sződliget – néztünk körbe vasárnap kora délután. A nagy érdeklődés és a vendégek sokaságának biztos jele volt, hogy a Duna-parti éttermek közelében lévő parkolók mellett a közeli utcák is zsúfoltak voltak a parkoló gépkocsiktól.

Dunakeszin, a nagy sikernek örvendő Duna-parti szabad strandon működő Wawe Box Grill Bár és a Mi a Kavics Strand Bisztró teraszán szemmel láthatóan jó étvággyal fogyasztották a finomságokat a vendégek. Többségük nagyon nyitott volt, örült, hogy újra a kedvelt éttermük teraszán, a Duna közelségében ebédelhettek, még abban is partnerek voltak, hogy mindezt egy fotón is megörökítsük.

Egyébként Dunakeszin – szinte az egész partszakaszon – több étterem is kínálja szolgáltatásait, így pl. a Rév büfé, de említhetjük a több évtizedes szakmai múlttal büszkélkedő Csurgó büfét is, hasonlóan közkedvelt a Part Cafe is.

Göd egyik legkedveltebb étterme a Duna Csárda, amely ízletes ételei mellett, hatalmas kerthelyiségével, és a kisgyermekes családok nagy öröméra játszótérrel várja vendégeit.

Itt is ugyanaz volt a helyzet, mint Dunakeszin, parkolni csak a nagyon távoli utcákban lehetett, hiszen sokan választották ezt a Duna-parti éttermet is egy kellemes beszélgetés mellett elköltött ebédre. Volt olyan baráti társaság, melynek tagjai Vácról látogattak el Gödre, hogy a kellemes tavaszi időben az étterem teraszán fogyasszák el a vasárnapi ebédet.

Sződligeten az Üvegház Étterem mellett a Korzó Bisztro is nagyon sok vendéget vonz, amely talán két éve nyitott ki. Közös vonásuk, hogy mindkét étteremben nagyon jól főznek, és kedves, udvarias a kiszolgálás. A Korzó Bisztro fiatal felszolgálója érdeklődésünkre elmondta, hogy szombaton valósággal megrohamozták őket. A gyönyörű időben közel 120 vendéget szolgáltak ki.   

Bárkit is kérdeztünk, óriási volt az öröm és a bizakodás, hogy végre elindultunk a szabadságot jelentő hétköznapok irányába, amely azonban – tették hozzá többen is – csak akkor lesz maradandó érték, ha mindenki betartja a védekezés szabályait.

Mint ismert a járványügyi szabályoknak megfelelően a pincéreknek minden esetben viselniük kell a szájmaszkot, a vendégeknek, amíg az asztaloknál ülnek, ugyan nem kell maszkot viselniük, de amint felállnak, onnantól kezdve, igen. 

Erre pedig mindenki vigyázott, hiszen végre a családok, baráti társaságok együtt fogyaszthatták el az oly régen vágyott ínyencséget, ízlelhették a frissen csatolt sör különlegességét a gyönyörű szabadtéri környezetben…

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...