Kultúra

„Mosolyváras Kincskereső ~ Dunakeszi felfedező túra”

A Mosolyvár Alapítványi Óvoda két izgalmas programot hirdet családjai számára. A Gyermeknapi programsorozatunk részeként, május 17-31. között, Dunakeszi öt nevezetességének GPS koordinátáját megadva hívjuk a családokat a város felfedezésére.

A feladat további része, hogy a megtalált helyszíneken készült családi fotókból összeállított montázst, június első hetében küldjék el az óvoda e-mail címére. Az érkezett képekből kiállítást szervezünk az intézmény területén. 

A másik program, egy megadott telefonos applikáción keresztül nyomon követett séta, mely egy szimbólumot ad ki a terület bejárása után. Arra biztatjuk a gyerekeket, hogy az applikáción kirajzolódott tárgyat rajzolják le, és egészítsék ki kedvük szerint. Szintén a kiállítás részét képezik majd az elkészült munkák. 

Több céllal született a két program, egyrészt az elmúlt évben a pandémia miatt, minden családi programot el kellett halasztanunk. Szerettünk volna, a helyzethez alkalmazkodva, közös élményt megélni Családjainkkal. Másrészt, Pedagógia Programunk szerves része Zöld óvodaként, az épített környezet megismerése, a környezettudatos magatartás alakítása. Az útvonal sétával, biciklivel, rollerrel is bejárható. Így tedd rá referencia intézményként a hagyományok ápolása, közösségi élmény, összetartozás megélése a célunk, szeretnénk hagyományt teremteni ennek a programnak.

 A kiválasztott nevezetességek a város szimbólumai, történelmi jelentőségű emlékművei. Fiatal családok választják városunkat lakhelyül. 

Szeretnénk segíteni, hogy otthonosan és jól érezzék magukat Dunakeszin, és a Mi óvodánkban! 

Az óvodapedagógusok mellett, Bilinszky Ádám, az Okos város fejlesztéséért felelős tanácsnok ötletei is segítették a felhívás megszületését. Köszönettel tartozunk érte! 

Reméljük, sikeres lesz a kezdeményezésünk! Élményekben gazdag időtöltést tudunk kínálni!

Tőkei Krisztina

Óvodavezető 

Mosolyvár Alapítványi Óvoda

2120 Dunakeszi Mindszenty stny.2. 

Tel.:+36-27/546-335

Még szintén érdekelheti...