Környezetvédelem

Kétezer virágos cserjét ültettek a dunakeszi strand területén

Dunakeszi közkedvelt dunai szabad strandjának területén – az eddigi fejlesztéseket folytatva – kétezer virágos cserjét ültetnek a napokban Tóth Eszter városi főkertész szakmai irányításával, aki a Dunakanyar Régió megkeresésére elmondta, hogy a nyári hőséget enyhítő hatalmas fák árnyékában pihenők kényelme érdekében 600 négyzetméteren új gyepfelület került telepítésre. 

A környezet szépítő és a pihenők kényelmét szolgáló fejlesztéseket a Kisfaludy Program – Strandfejlesztés IV. ütemének keretében valósítjuk meg – ismertette a főkertész.

A gondozott gyepfelületek bővítésével tovább növeljük a pihenésre, a sportolásra alkalmas területet a lakosság számára. Az új felületre tápanyagban gazdag talajt terítettük, mivel a talaj nagyon tömörödött, és tápanyagban szegény volt. A felületet elegyengettük – mondta Tóth Eszter.

A 2000 db virágos cserje elültetésének – többek között – fontos célja volt, hogy a strand területe mellett épített EuroVelo 6 kerékpárút mellett kialakított rézsű lemosódását megakadályozza, másrészt további méhlegelők jöjjenek létre. Többek között, bangiták, törpe mandula, rózsalonc, szárnyas kecskerágó, borbolya, örökzöld orbáncfű, tarka levelű meténg, törpe aranyeső, többfajta nyári orgona, kékszakáll és hólyagvessző került elültetésre, változatos raszterben. A fajokat úgy válogattam össze, hogy legyen köztük mindig virágzó egyed, és jól bírják a föléjük boruló fák árnyékát – hallhattuk Tóth Eszter városi főkertész szakmai ismertetőjét.

​(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...