Dunakeszi

Újabb térfigyelő kamerákat telepítenek Dunakeszin

Telepítik az új térfigyelő kamerákat Dunakeszin. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” pályázati programja keretében 29 új helyszínre kerülnek készülékek, hogy segítsék az illegális hulladéklerakások visszaszorítását és tovább javítsák a város közbiztonságát – jelentette be Dióssi Csaba polgármester.

Információink szerint eddig 126 térfigyelő kamera működött Dunakeszin, melyek közül több rendelkezik rendszám felismerő funkcióval is. A kamerák megtalálhatók a város ki- és bevezető útjain, a jelentős forgalmat bonyolító utak mentén, a szelektív hulladéklerakó helyek környezetében, jelentős forgalommal rendelkező lakónegyedekben is.

Az elmúlt években folyamatos csökkent a felderítetlen bűncselekmények száma a városban, amelyben a rendőrség bűnmegelőző tevékenysége mellett meghatározó szerepe van a Dunakeszin telepített 126 térfigyelő kamera működtetésének is.

Az újabb telepítéseknek köszönhetően várhatóan tovább javul a lakosság közbiztonságérzete, és tovább csökken az illegális hulladék elhelyezése is. Ez utóbbit szolgálja majd a Repülőtéri úton, az egykori édesipari üzem területén létesülő önkormányzati hulladékudvar kialakítása is.

Még szintén érdekelheti...