Dunakeszi

Megnyílt a Frakk kutyafuttató

Frakknak hívják a péntek reggel átadott új kutyafuttatót Dunakeszin. A Barátság úti lakótelepen ez már a második kutyafuttató, az első a Szent István Parkban épült a négylábúak és gazdáik nagy örömére. A ma reggel, a Kegyeleti Park szomszédságában megnyitott új kutyafuttató a dunakeszipost.hu, helyi internetes portálon indított szavazás alapján a Frakk nevet kapta.

A tízemeletes lakótömbök szomszédságában, az árnyas fák alatt épített kutyafuttatóban – a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársainak köszönhetően – van trapéz, háromszög rámpa, alagút, billenő palló, karika és ivókút is. A bekerített területre be- és kijutni egy zsilipszerű kapun keresztül lehet a kutyák biztonsága érdekében.

Csipke és Nyíri Márton (b1), Seltenreich József és Dióssi Csaba

A rövid megnyitón Dióssi Csaba polgármester azt emelte ki, hogy a most átadott kutyafuttató megnyitását már régóta várták a kutyatulajdonosok, aki szerint Dunakeszin nagyon komoly kutyás társadalom van.  

– A kertvárosi részen a kutyások sokkal jobb helyzetben vannak, de azt gondoljuk, hogy itt a lakótelepen egy ilyen kutyafuttató nagyon jól fogja szolgálni az itt élőket. Seltenreich József lakótelepi önkormányzati képviselő lakossági igényeket tolmácsolva javasolta a helyszín kiválasztását Nyíri Márton alpolgármester úrral közösen. Szerintem telitalálat volt, hiszen itt nem csak árnyékot adó fák vannak, de még vízzel is ellátott a terület, ami minden szempontból ideális helyszín a kutyák számára.

Seltenreich József nagyon őszintén beszélt a kutyatulajdonosok és a négylábúakat kevésbé kedvelők között feszülő ellentétről, aki szerint ezért is örömteli, hogy megépült a második kutyafuttató is.  

– A fejlesztésnek köszönhetőem immár a kutyások és a gyerekek, az idősek, a családosok külön-külön helyszínen, kimondottan a részükre kialakított területen pihenhetnek, játszhatnak, élvezhetik a parkok szépségét és nyugalmát. A kutyások pedig a lakótelep két kutyafuttatójában háborítatlanul sportolhatnak, játszhatnak kedvenceikkel. Bízom benne, hogy enyhül a feszültség. Annak pedig külön örülök, hogy az önkormányzat – látva, hogy sok embernek van kutyája – a kulturált együttélés elősegítése érdekében támogatta az újabb kutyafuttató megépítését. Egyébként azt javaslom, hogy akinek nincs kutyája, de szereti az állatokat, az is jöjjön ide a parkba, ahol az árnyas fák alatt elhelyezett padokon megpihenhet – mondta Seltenreich József.

 Nyíri Márton, környezetvédelemért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester arról beszélt, hogy a kutyafuttató megépítése, a kis park kialakítása előtt kikérték a szakemberek véleményét.

– Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a ZöldEb Kutyás Egyesület vezetőinek, akik elmondták, hogy milyen játékokat célszerű elhelyezni a területen és milyen szempontok alapján alakítsuk ki a parkot. Köszönöm Tóth Eszter városi főkertész szakmai segítségét és javaslatait, valamint a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársainak együttműködését, akik minden igényt figyelembe véve építették meg ezt a parkot – ismertette az alpolgármester, aki azt is hozzátette, hogy a lakosság javaslatára készítettek zsilipes bejáratot a kutyák biztonsága érdekében.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Az első látogató Tóth György volt, aki Csipkével érkezett, hogy teszteljék az új kutyafuttatót
Mint megtudtuk, már készül a Frakk Kutyafuttató nevet viselő tábla is

Még szintén érdekelheti...