Dunakeszi

Kicserélik az ivóvízvezetéket és új aszfaltburkolatot kap a Kiserdő utca

Dunakeszin a Kiserdő utca – az Iskola utcától kezdődően egészen a Duna-part közeli Hársfa utcáig terjedő – 500 méter hosszú szakaszán kicseréli a régi ivóvízvezetéket a DMRV Zrt., az önkormányzat pedig újra aszfaltozza az utat, megoldja a csapadékvíz elvezetést – tudtuk meg Somodi Istvántól, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetőtől.

A szakember elmondta, hogy a jelentős forgalmat lebonyolító út felújítása előtt az önkormányzat konzultált a közműszolgáltatóval a tervezett munkálatokról, amely vállalta, hogy az aszfaltozás előtt újra cseréli az ivóvízvezetéket a Kiserdő utcában.

  • A DMRV Zrt. már megkezdte a vezeték cseréjét a Fő út és a Hársfa utca közötti szakaszon. A munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak, a kivitelező ekkor adja át a területet, de az önkormányzat csak a Dunakeszi Feszt után kezdi el az út felújítását, mert nem szeretné akadályozni a fesztiválra érkezők zavartalan közlekedését – ismertette Somodi István, aki kihangsúlyozta: az ivóvízvezeték cseréjének időszakában is megmarad a kétirányú közlekedés a Kiserdő utcában, félpályás szűkítés mellett.
  • A szeptember elején megrendezésre kerülő Dunakeszi Feszt után kezdjük el az út aszfaltozását, amely teljes hosszában új szőnyeget kap, ahol szükséges, ott újra építjük a szegélyköveket, a hibásakat kicseréljük, mint ahogy a fedlapokat, a víznyelőket is. Megoldjuk a keresztutcákból átfolyó esővíz szakszerű elvezetését, felújítjuk a társasházak közötti bekötőutakat – tájékoztatott a felújítás szakmai részleteiről az osztályvezető.

Somodi István elmondta, hogy a Kiserdő utca aszfaltozását és az egyéb felújításokat az önkormányzat saját és pályázati forrásból finanszírozza.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...