Dunakeszi

Ünnepi TérZene!

Újraindult a TérZene Program Dunakeszin. A következő 7 hétben a Casalgrande tér és a Katonadomb ad otthont a klasszikus zenének, ám a két helyszín mellett a IV. Bála király főtéren elhelyezett történelmi Szent Koronánk impozáns installációjánál is felcsendültek népszerű klasszikus és komolyzenei számok a Trio Brillo művészeinek előadásában április 15-én.

A mai programsorozat a Barátság úti lakótelepi Casalgrande téren délután öt órakor vette kezdetét, ahol a város egyik legkedveltebb együttese, a Trio Brillo népszerű klasszikus és komolyzenei műveket szólaltatott meg a művészetkedvelők nagy örömére.

Juhász Terézia

– Nagyon boldogan zenélünk a dunakeszi közönségnek, mert mindhárman itt élünk a városban és a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában (AMI) tanítunk – mondta Juhász Terézia, aki csellón játszik, míg Berg Noémi zongorán, Dobai Szabolcs hegedűn. A Trio Brillo művészei négy éve alapították meg az együttest, örömmel játszanak kiállításmegnyitókon, gyakran szereznek örömteli élményt esküvőkön és baráti rendezvényeken is a közönségnek.

Berg Noémi

Nagypéntek délután a Casalgrande térre és a Szent Mihály-templom és a városháza ikonikus épülete által körbeölelt IV. Béla király főtérre kilátogatók vastapssal jutalmazták a három kiváló művész nívós műsorát.

Dobai Szabolcs

A TérZene Program április 15-i harmadik előadásaként a Katonadombon muzsikáltak a Trio Brillo művészei.     

Mint azt a Dunakeszi Programiroda munkatársaitól megtudtuk, az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága azért hívta életre a TérZene Programot, hogy valamennyi 5000 fő feletti településre eljusson az élő klasszikus zene. A parkokban, köztereken megvalósuló eseménysorozat koncepciója, hogy a felcsendülő muzsika természetessé, a mindennapok részévé váljon az emberek számára.

A mai három előadás sikere is bizonyság rá, hogy az ötlet jó elképzelésnek bizonyult.

A program állandó helyszínei és időpontja hét héten át a Casalgrande téren 17:00 órai, a Katonadombon 18:30 órai kezdettel kezdődik, ahol a Trio Brillo együttes mellett a zenerajongók a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Volver La Vida, Dunakeszi Rézfúvós Kvintett, Váci Ifjúsági Fúvószenekar és az Ad Hoc Énekegyüttes művészeinek játékát élvezhetik.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...