Sport

Sporttörténelmi sikert ért el Kishegyi Ákos, a VSD asztaliteniszezője – Két bajnoki érmet nyert a felnőtt országos bajnokságon

– Ez óriási sporttörténelmi siker, hiszen Dunakeszi asztalitenisz történetében megszerezte első felnőtt országos bajnoki érmét!… és egyből kettőt is – újságolta kitörő örömmel Lindner Ádám, a Városi SE  Dunakeszi Asztalitenisz Szakosztály vezetője.

Mint megtudtuk: Kishegyi Ákos a felnőtt országos bajnokságon párosban ezüstérmet szerzett, egyéniben pedig bejutott a legjobb négy közé, és pénteken elődöntőt játszik! (Lapunk nyomdába adásával egy időben. a szerk)
– Ma nagyon jól zárta a napot a Városi SE Dunakeszi Kishegyi Ákos révén, aki óriási meglepetésre párosban ezüstérmet szerzett a ceglédi Ócsai Mátéval. Egyéniben pedig egészen a legjobb négy közé menetelt, ahol a pénteki elődöntőben azzal a Szudi Ádámmal fog játszani, aki a magyar válogatott alapembere, a tokiói olimpia indulója, a tavalyi és tavalyelőtti OB egyéni számának a címvédője.

Kishegyi Ákos a kép jobb oldalán

Szóval nem lesz könnyű mérkőzése Ákosnak az elődöntőben, de így is már nagy fegyvertény, amit eddig produkált – értékelte a fiatal sportoló teljesítményét a szakvezető.
Lindner Ádám elmondta, hogy közel egy év után ismét országos versenyt rendez a Magyar Asztalitenisz Szövetség, méghozzá a Felnőtt Országos Bajnokságot, amelynek helyszíne a nemrég átadott gödöllői asztalitenisz csarnok.
Mivel zártkörű a verseny, így ugyan nézők nélkül rendezik a különböző versenyszámokat, de a játékosok számára így is felüdülés, hogy végre ismét versenyezhetnek.
Szerdán a férfi páros versenyszámot rendezték egészen a végső győzelemig, ezt követően pedig a férfi egyéni versenyszám következett a legjobb négy közé jutásig.
Csütörtökön a női páros és az egyéni versenyszámok következnek ugyanebben a szisztémában. Péntek délután lesznek az egyes versenyszámok elődöntői és döntői.
A VSD felnőtt csapatából  Volentics Anna június 3-án, csütörtökön lép asztalhoz a felnőtt női mezőnyben, aki az ifjúsági leányválogatott oszlopos tagja. Annának egyelőre elsődleges célja a tapasztalatszerzés a felnőttek között, de remélhetőleg néhány éven belül ő is szintén hasonlóan szép sikereket fog elérni a felnőtt korosztályban, mint Kishegyi Ákos – zárta nyilatkozatát Lindner Ádám, a VSD asztalitenisz szakosztályvezetője.

(B. Szentmártoni)

Még szintén érdekelheti...