Egyéb

Pénteken kezdődik a II. Ipoly Feszt – Nagy Feró már nagyon várja, hogy újra felléphessenek

Az Ipoly-vidék és a Börzsöny tizenkét magyarországi, illetve szlovákiai településén összesen 174 ingyenes koncerttel, kézműves, hagyományőrző és gasztronómiai programmal, természetjáró túrákkal várja a közönséget a II. Ipoly Feszt június 18. és 20. között.

Az Ipoly Fesztet először 2019-ben rendezték meg a környékbeli települések összefogásával, a fesztivál második megrendezésére a járványhelyzet miatt kerül sor idén. A fesztivál egyik fontos célja, hogy az Ipoly ne szétválassza a két partjának – egyaránt magyar nyelvű – lakóit, hanem összekösse őket – mondta a rendezvény programjait bemutató sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Ipoly Feszt fővédnöke.

„A Börzsöny vidéke az ország egyik legritkábban lakott térsége, ezért az idelátogatók természetközeli környezetben találják magukat. Az Ipoly Feszt során megnyílnak a tizenkét kistelepülés portái, így a fesztivál sajátos, családias hangulattal, a könnyű- és komolyzenei koncertek mellett kézműves és hagyományőrző programokkal és túrákkal várja a közönséget” – emelte ki Rétvári Bence.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő, az Ipoly Feszt fővédnöke

Az Ipoly Feszt programjai már az első alkalommal is az emberek sokaságát vonzotta, akik a gazdag kulturális programok mellett megismerhették a tájegység épített örökségeit, gyönyörű természeti szépségeit is.

A rendezvény egyik „arca”, Nagy Feró a Beatricével együtt lép fel Szobon a fesztivál június 20-i zárónapján. Az Országház közelében, a Parlament hajón tartott sajtótájékoztatón az énekes felidézte, hogy két éve az első Ipoly Feszt első nagy koncertjét adta, a mostani fellépést pedig azért is várja nagyon, mert a járványhelyzet miatt régóta nem léphetett fel.

Nagy Feró

– Nagyon megtisztelő, hogy már a legelső fesztiválon is felléphettünk, és idén pedig olyan kitűnő zenekarokkal együtt szerepelhetünk, mint az Ismerős Arcok. Ők azok, akik most Magyarország egyik vezető zenekara – mondta a Kossuth-díjas Nagy Feró.

Nyerges Attila

Nyerges Attila, az Ismerős Arcok énekese kiemelte, hogy az Ipoly Feszt célkitűzései összecsengenek azzal, amiért a zenekar létrejött: ne lehessen különbséget tenni a határ két oldalán élő magyarok között. Mint elmondta, a zenekar hetek óta készül a fellépésre, amelyen a járvány nyolc hónapja alatt megírt, új dalokból is játszanak majd június 18-án, Szobon.  – Nekünk a Felvidék ugyanúgy az otthonunk, mint Kismagyarország, és nagyon boldog vagyok, hogy most először részt vehetünk a fesztiválon – jelentette ki az énekes.

Az Ipoly Feszten fellép még mások mellett a Balkán Fanatik, Bogányi Gergely, Deák Bill Gyula, a Follow the Flow, Kovács Nóri és Zenekara, a New Level Empire és Spigiboy is.

    A projekt teljes költségvetése 58 ezer euró, amelyből az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása 50 ezer euró.

    A rendezvénysorozat teljes programja a https://ipolyfeszt.hu honlapon lesz elérhető.

Forrás: Dunakanyar Régió

Még szintén érdekelheti...