Belföld

Életmentő akcióban a fóti tűzoltók

Szinte nem múlik el nap, amikor valamilyen balesethez, vagy mint hétfőn szén-monoxid-jelző riasztása miatt ne vonulnának segítséget nyújtani a Fóti Aqua ÖTE tűzoltói.

Dunakeszin egy nyílt égésterű vízmelegítő készülék hibája miatt jelzett be a riasztó készülék. A helyszínre vonuló tűzoltók a működés közbeni mérés során emelkedő CO szintet mértek, ezért a gázszolgáltató munkatársait kérték a további a helyszíni intézkedésre. A helyiségben tartózkodó, rosszullétre panaszkodó hölgyet a Mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták. Szerencsére ezúttal a szén-monoxid-jelző és gyors segítség életet mentett. Sajnos Budapesten súlyos tragédia történt, melynek következtében a négyfős család vesztette életét, mert a lakásban nem volt szén-monoxid-jelző készülék.

A fóti önkéntes tűzoltók ezúton is kérik, hogy aki teheti, szerezzen be szén-monoxid-jelző készüléket, amely – a példák bizonyítják – hetente ment életet.

Igen mozgalmas volt a fóti tűzoltók számára a hétfői nap, akik Dunakeszin előbb a Posta utcai iskolához – szerencsére téves riasztásra – vonultak, majd a fóti Pálya dűlő környékén égő aljnövényzetet oltottak el. Az esti órákban a Hajcsár út körforgalmában egy olajszállító kisteherautóban felborult egy edény, és az útpályára folyt a használt étkezési olaj. A közlekedő járművek sajnos hamar széthordták, így nagy területen kellett síkosságmentesíteni. A későbbiekben kiérkező közútkezelő gondoskodott az útpálya teljes felületén az olaj eltávolításáról – derült ki a Fóti Aqua ÖTE tájékoztatójából.

Még szintén érdekelheti...