Kultúra

Újra lesz Jam Jazz Fesztivál Dunakeszin

A koronavírus-járvány okozta kényszerű szünet után július 16-18. között újra megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő Jam Jazz Fesztivált a város főterén. A korábbi hagyományokat folytatva a fesztivál idén is ingyenes lesz, ám a szervezők azt kérik, hogy mindenki vigye magával a védettségi igazolványt.

  • Az elmúlt időszak bezártságából kiszabadulva már javában készülünk az első nagy városi zenei programra, amely a két évvel ezelőttihez hasonlóan kellemes kikapcsolódást ígér a nagyközönség számára – mondta lapunknak Pethő Krisztián, a rendezvény házigazdája, aki kérésünkre elárulta, hogy nagy jazzrajongó.

– Minden reggel a Jazzy Rádióra ébredek, és őket hallgatom útközben is – árulta el a város egyik önkormányzati képviselője, aki örömmel vállalta a házigazda szerepét.

A műfaj kedvelőit kulturált környezetben várják, idén is kényelmes fotelekben foglalhatnak helyet, két oldalt lesznek asztalok, középen pedig székeket helyeznek el a minden oldalról nyitott nagy rendezvénysátor árnyékában – tájékoztatott Pethő Krisztián, aki kérdésünkre elmondta, hogy az ő nagy kedvence Charlie, de valamennyi fellépő művész garantáltan óriási élménnyel ajándékozza meg a Jam Jazz Fesztivál közönségét.

A július 16-án, pénteken kezdődő háromnapos rendezvényt az Urbán Orsi Group és a Torzsa Gabi Akusztik nyitja meg, szombaton – többek között – Zséda és a Fehérvár Big Band koncertjét élvezhetik a műfaj rajongói. Vasárnap a Budapest Jazz Orchestra lép fel, akiknek Charlie lesz a sztárvendége. A rendezvény műsorvezetője Náray Erika lesz.

A Dunakeszi Programiroda munkatársai elmondták, hogy a nagy rendezvények sorában a Jam Jazz Fesztivál lesz az utolsó, amelynél a Dunakeszi Kártya még nem jelent előnyt, ám a következő, július 24-ei V4 Air Show-t már csak belépő ellenében lehet megtekinteni. A légi parádé azonban a Dunakeszi Kártyával rendelkező helyi lakosok számára díjmentes lesz. Már csak ezért is érdemes kiváltani a Dunakeszi Kártyát, s arról nem is beszélve, hogy az ősszel sorra kerülő Dunakeszi Feszt háromnapos programjait is ingyenesen látogathatja a kártya tulajdonosa.

(Vetési) Dunakanyar Régió

Fotó: origo.hu

Még szintén érdekelheti...