Kultúra

Dunakeszi szabadstrand: a pihenés és a szórakozás kedvelt helyévé vált

A Duna magas vízállása a hétvégén nem igazán kedvezett a napozóknak, akik elől „elvette” a közkedvelt kavicsos partot a lomha nyugalommal hömpölygő folyó, ám a dunakeszi szabadstrandon így sokan pihentek a ligetes, hatalmas lombkoronájú fák árnyékában. Megteltek az éttermek teraszai, a kedvelt sétány padjai, és a vidám kicsinyekkel a játszótér is. Sokan élvezték a FISSZ, azaz a Fiatalok Szabadtéri Színpadán fellépő tehetséges fiatalok előadását.

Ottjártunkkor, vasárnap délután az operett kedvelői tapsolhattak a fellépő fiatal művészek színvonalas műsorának.

A tegnap véget ért 2. FISSZ ötletgazdája, főszervezője, és házigazdája, Gaál Csaba Attila örömmel újságolta, hogy nagy sikere volt a rendezvénynek. A fiatal dunakeszi színművész csak azt sajnálta, hogy az esős időjárás több alkalommal is „felborította” a műsortervet.

A legnagyobb siker a Bohemian Betyars fellépése volt. (Fotó: Dusza Tibor)

– Sajnos úgy néz ki, hogy ma este is korábban be kell fejeznünk a műsort, mert az előrejelzések szerint újabb nagy eső várható! (Ezúttal is bevált az „időjósok” előrejelzése, az esti órákban hatalmas, jéggel kísért eső volt Dunakeszin. A szerk.) De addig is igyekszünk maradandó szép élménnyel megörvendeztetni a lelkes közönségünket – mondta, és elnézést kérve elköszönt, mert – mint fogalmazott – mindig van tennivaló, hogy a nézők jól érezzék magukat.

Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, a város kulturális életében új, üde színfoltként jelentkező programot a városi önkormányzat is támogatta, az idei programsorozatot Dióssi Csaba polgármester nyitotta meg. A FISSZ művészeti védnöke két színészóriás, a Kossuth és Jászai Mari-díjas Esztergályos Cecília és Koncz Gábor volt, akik személyisége igazi garanciát jelentett a fesztivál nívójára.

Jó érzéssel állapíthatjuk meg, hogy a dunakeszi szabadstrand kínálata újabb minőségi programmal bővült, amely sokak igényével és elismerésével találkozott.

Jó és körültekintő szervezéssel a természet, a sportolás, a zenei- és művészeti programok kedvelőinek igényeit és pihenését egyaránt szolgálja a dunakeszi szabadstrand, amely egy-egy hétvégén több száz vagy akár ezer ember kedvenc pihenőhelyévé vált.

(Vetési)

Fotó: Dusza Tibor és KesziPress

Még szintén érdekelheti...