Egészségügy

Elismerés a helytállásért

Ünnepi, rendkívüli ülést tartott augusztus 10-én a Dunakeszi Helyi Védelmi Bizottság a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetben. Azoknak az egészségügyi dolgozóknak és önkéntes segítőknek adtak át elismeréseket, akik a járvány harmadik hullámában, valamint az oltások megszervezésében, lebonyolításában kiemelkedő munkát végeztek.   

  • Köszöntöm önöket a Dunakeszi Helyi Védelmi Bizottság rendkívüli ülésén – mondta bevezetőjében Imre Zsolt, a helyi védelmi bizottság elnöke. – Azért hívtuk össze az ülést, mert a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke, dr. Tarnai Richárd nevében is szeretném kifejezni köszönetünket az elmúlt időszakban Dunakeszi járás területén történt járványügyi védekezésben és az oltási programban részt vett egészségügyi dolgozóknak, elsősorban a háziorvosoknak és a szakrendelő dolgozóinak. Tolmácsolom a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnökének dr. Tarnai Richárd kormánymegbízottnak az üdvözletét. Azt szeretnénk, hogy a helyi védelmi bizottság határozatba is foglalja a köszönetnyilvánítást. A szövege a következő: „A Dunakeszi Helyi Védelmi Bizottság, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnökével, dr. Tarnai Richárddal karöltve, köszönetét fejezi ki a Dunakeszi járás háziorvosai és a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet munkatársai részére a koronavírus-járvány idején tanúsított felelősségteljes munkájukért, betegkörükben teljesített magas szintű szakmai szolgálatukért.”

    Ezt követően a kormánymegbízott által küldött emléklapokat adott át az érintett háziorvosoknak. Egyben átadta a Pest Megyei Kormányhivatal Dunakeszi Járási Hivatala által a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet munkatársai részére adományozott emléklapot. „Hálával az elvégzett oltási tevékenységért, mellyel hozzájárultak a Pest megyében élő emberek egészségének, életének és megélhetésének megóvásához, valamint ahhoz, hogy visszatérhettünk a járvány előtti életünkhöz!”, olvasható az emléklapon.

  • Ha körbenézünk a nagyvilágban, a szomszédos országokban vagy Nyugat-Európában, azt látjuk, hogy még mindig komoly bajban vannak, még mindig maszkban járnak az emberek és korlátozó intézkedések vannak – mondta Dióssi Csaba polgármester. –  Lehet, hogy mégsem olyan csapnivaló az egészségügyünk, mint ahogy hallgatjuk már több évtizede? Kell egy ilyen világjárvány, amikor kihívás elé kerülünk, akkor kell észrevenni, hogy nem csupán az olimpián jeleskedünk, hanem a járványkezelésben is jók voltunk.

    A továbbiakban arról szólt, hogy amikor Dunakeszit is elérte a járvány, kiderült, hogy a közösség össze is tud tartani. Beszélt az első hullámban az önkormányzat előtt tornyosuló feladatokról, az önkéntesek segítségéről, többen voltak, akik segíteni akartak, mint akik segítségre szorultak. Amikor megérkeztek az első vakcinák a városba, megint az összefogás került előtérbe. Élen járt ebben a szakorvosi rendelő, de a háziorvosok is komoly feladatokat kaptak, hiszen az oltások beadása mellett megnövekedtek az adminisztrációs feladatok.

    Kiemelte azt a társadalmi összefogást, amiben jeleskedtek a VOKE József Attila Művelődési Központ dolgozói, a DÓHSZK munkatársai, az óvónők, a könyvtárosok, akik átvállaltak számos adminisztrációs feladatot. – A rendszer nálunk talpon maradt és talán már el is felejtettük, hogy milyen volt maszkban boltba járni – hangsúlyozta a városvezető. – Bízom benne, hogy ha lesz negyedik hullám, akkor még azok a lakótársaink is felveszik az oltást, akik eddig nem kapták meg. Amennyiben szükség lesz rá, hogy az egészségügy megint megmutassa mire képes, a rendszer biztosan működni fog, és ha baj lesz, számíthatunk az egészségügy dolgozóira.

    Ezt követően emléklapokat adott át az egészségügyi dolgozóknak, valamint az önkéntes segítőknek.

 Katona M. István (Dunakeszi Polgár)

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...