Dunakeszi

Új, korszerű mentőautót kapott a dunakeszi mentőállomás

Új mentőautókkal bővült az Országos Mentőszolgálat járműparkja, melyből kedden Dunakeszinek adott át egyet a Liget utcai mentőállomáson dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója.

A 2010-ben meghirdetett kormányprogramnak köszönhetően az elmúlt egy évtizedben csaknem ezer mentőautót cseréltünk le, ami jelentős fejlesztés az 1948 óta működő mentőszolgálat életében – jelentette be Tuzson Bence államtitkár. A város országgyűlési képviselője kiemelte: a fejlesztéseknek köszönhetően a mentőszolgálat gépkocsiállományának átlagéletkora 5 évnél fiatalabb. – Ez nemzetközi összehasonlításban is jelentős eredmény- tette hozzá.

Majd arról beszélt, hogy a szinte hungarikumnak számító jól szervezett mentőszolgálat munkatársai a COVID-járvány idején is példásan helytálltak, amiért a legnagyobb köszönet illeti őket.

A Dunakeszi központú választókerületben működő egészségügyi intézményekben országos szinten is kiemelkedő fejlesztések valósultak meg. Tuzson Bence példaként sorolta a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet külső és belső felújítását, a Ligeti utcai mentőállomás és a városban működő háziorvosi rendelők átalakítását, felújítását. – Gödön és Csömörön is új egészségház épült, modern felszereléseket kaptak az egészségügyi intézményeink. De nem állunk meg, folytatjuk ezt a munkát, hiszen a dunakeszi mentőállomás új épületének a tervei már elkészültek – ismertette az országgyűlési képviselő, aki azt is bejelentette, hogy egy dunakeszi tűzoltóállomás létesítése is szerepel a terveik között. Az új mentőautó az eddiginél is magasabb színvonalat jelent majd a dunakeszi, a fóti, a gödi és a csömöri emberek életében – hangsúlyozta Tuzson Bence.

Dióssi Csaba polgármester elmondta, hogy a 2010-ben megválasztott új önkormányzat egyik legfontosabb célkitűzésként jelölte meg a város valamennyi egészségügyi intézményének a felújítását. – Nagy terveink voltak, ám a forrásokból kevés volt, ezért külön örültünk annak, hogy a magyar kormány, és személy szerint Tuzson Bence államtitkár úr minden támogatást megadott ahhoz, hogy a város lakosságának életminőségét szolgáló egészségügyi fejlesztéseket meg tudjuk valósítani. Egy évtized távlatából jó érzéssel mondhatom, hogy terveinket sikerült valóra váltani a jelentős állami támogatásoknak is köszönhetően.

Az új mentőautóval a dunakesziek biztonsága tovább nő, amiért köszönetet mondunk a döntéshozóknak – hangzottak a polgármester szavai, aki kifejezte elismerését a mentőállomáson szolgálatot teljesítők példás és színvonalas tevékenységéért is.

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója bejelentette, hogy országosan 4,1 millió mintavételt végeztek, melyhez és a sikeres átoltottsághoz a dunakeszi mentőállomás dolgozói is hozzájárultak. Reményét fejezte ki, hogy az elmúlt időszakban végzett munka nem volt hiábavaló. – A mentőszolgálat felkészült, ha ismét harcvonalba kell állni – mondta a főigazgató, aki szerint kimagasló teljesítményükkel vívták ki, hogy a kormány 36 milliárd forintot fordított az ezer mentőautó beszerzésére az elmúlt tíz évben.

Dr. Csató Gábor személyes büszkeségének nevezte, 70 év után elérték, hogy nők is szolgálhatnak a mentőszolgálat kötelékében. – Örömmel tölt el, hogy Dunakeszin is vannak hölgyek a mentők csapatában. Az új mentőautóval magasabb színvonalú ellátást kap a körzetben élő 60 ezer ember, mert önök jól képzettek, elhivatottak – hangsúlyozta dr. Csató Gábor.

A beszédek után ünnepélyesen is átadták az új mentőautót a dunakeszi mentőállomás csapatának.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...