Göd

A késelő áldozata a kórházban belehalt sérüléseibe

Hangos segélykiáltás verte fel augusztus 11-én éjszaka a már elcsendesült gödi utcát: egy nő próbált segítséget kérni, miután párja rátámadt. Egy éppen hazaérkező férfi meghallotta a kétségbeesett kiáltást és szaladni kezdett a hang irányába, és közben ráordított a bántalmazóra. Az erre jobbnak látta futva menekülni a helyszínről – írja a rendőrség honlapja.

Az árokban sorsára hagyott és összeszurkált nőhöz a férfi mentőt és rendőröket hívott. A 34 éves nőn a kórházban azonnali műtétet kellett végrehajtani, állapota életveszélyes és kritikus volt.

A helyszínre érkező dunakeszi járőrök a környéket és a támadó menekülési útvonalát végigjárva igyekeztek minél több információt összegyűjteni, bár már akkor sejthető volt a tettes személye. Az áldozat és barátja hónapokkal azelőtt ismerkedett meg, kapcsolatuk azonban az utóbbi időben megromlott. A férfi rendszeresen fenyegette párját, nem engedte, hogy viszonyuk véget érjen. Az első számú gyanúsítottá tehát az a 27 éves férfi vált, akiért tűvé tették az egész várost, végül 1 óra 50 perc körül, közel 2 kilométerre a helyszíntől elfogták. A bűncselekmény eszközét, a véres pillangókést egy mogyorófa mögött megtalálták a rendőrök – szemlézte a rendőrség hírét a godihirnok.hu.

A dunakeszi K. László kihallgatásán nem tett vallomást, kérdésekre nem válaszolt.

Őrizetbe vétele mellett indult ellene büntetőeljárás emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Az orvosok küzdelme ellenére az életveszélyes állapotban kórházba vitt nő augusztus 12-ére virradóra belehalt szúrt sérüléseibe. A rendőrség a bűncselekményt így emberölés bűntettévé minősítette át.

Még szintén érdekelheti...