Sport

Az idei nyáron is ezreket mozgatott meg a Mozdulj Dunakeszi!

Dunakeszin a nyári időszak egyik, hanem a legvonzóbb szabadidős rendezvénysorozat a Mozdulj Dunakeszi! Gyönyörű természeti környezetben, a Duna-parti Katonadombon heti három alkalommal – hétfő, szerda, péntek – egy-egy edzésen több száz sportolni vágyót mozgattak meg a helyi edzők mellett olyan országos hírű, jó nevű kiválóságok, mint Béres Alexandra és Tatarek Rezső.

Az idei szezon utolsó edzése augusztus 30-án, hétfő este volt, melyen Kutasi Kelly, Bánóczi Zsolt és Nagy Márta tornáztatta meg a több száz sportoló dunakeszi hölgyet és néhány urat.  

Halmi Viktória, Kutasi Kelly, Bánóczi Zsolt

– Ötödik éve tartok edzést a Mozdulj Dunakeszin. Az elmúlt egy évben az egyik edzőm, Halmi Viktória képviselt, mert megszületett a kislányom. Azonban az anyai örömök mellett sem feledkeztem meg a lelkes sportolókról, akik számára havonta egy alkalommal én vezényeltem az edzést – tájékoztatott Kutasi Kelly, a Kellys Fitnesz Club Dunakeszi vezetője, akit arra kértünk, hogy értékelje a nyári időszakot.

– Ön szerint az elmúlt évekhez képest mennyiben változott Dunakeszi sportoló közönsége?

– Nekem rendkívül pozitív a tapasztalatom. Nagyon jó hatással volt rájuk a Mozdulj Dunakeszi! mozgalom is. Évről évre látjuk a vendégeken a fejlődést, akik közül az őszi, téli időszakban is egyre többen folytatják az edzéseket a fitneszteremben is. Sokak számára nem ér véget három-négy hónap után az edzésmunka, hanem utána edzőt választanak maguknak és mennek tovább és folytatják. Azt hiszem, hogy mi edzők azért vagyunk itt, hogy ezt elérjük, az emberekkel megszerettessük a mozgást és utána pedig a teremben találkozzunk. Egy életen át edzünk!

– Sikerül…

– A többséggel igen, a visszajelzések ezt igazolják. Természetesen azt szeretném, ha tovább tudnánk növelni azok számát, akik a hideg, zordabb hónapokban is megtalálnának bennünket és a termekben is folytatnák az edzéseket. Ötödik éve dolgozunk ezért, az emberek egészségéért. Azt szeretnénk, ha minél többen felismernék a rendszeres sportolás jótékony hatását.

– Mi az oka, hogy a téli időszakban kevesebb ember sportol, nem mennek az edzőtermekbe, míg nyáron, akár kánikulai melegben is itt vannak és lelkesen csinálják a gyakorlatokat.

– Szerintem az, hogy ősztől kezdődően egyre több ruhát veszünk fel. Felöltözünk, a ruha sok mindent eltakar. Nyáron pedig kénytelenek vagyunk „levetkőzni” és akkor szembesülünk többnyire a valósággal. De szerintem ez is kezd átalakulni, hiszen egyre többen mozognak, sportolnak a téli időszakban is. Talán eljutunk odáig is, hogy lesz téli Mozdulj Dunakeszi is! Mi itt vagyunk, erre is készen állunk – zárta nyilatkozatát Kutasi Kelly, aki perceken belül elindította a Mozdulj Dunakeszi! idei utolsó edzését.

Kellyt Bánóczi Zsolt váltotta a színpadon, aki előtte lapunk érdeklődésére elmondta, hogy ő azt tapasztalta, hogy minden korosztály tagjai jelen voltak az edzéseken.

– Teljesen vegyes a kép, hiszen a kicsitől a nagyig ugyanúgy itt sportoltak velünk.

– Számotokra ez igen nagy kihívás lehet, hiszen – gondolom – nem mindegy, hogy milyen az edzés ritmusa, dinamikája, mivel különböző korosztály tagjai tornáznak itt, akiknek eltérő az edzettségi állapota.

– Ez valóban így van, de ezért jó, hogy hat edző tartott edzést. Így mindenki ki tudta választani magának a legszimpatikusabb mozgásformát, ami neki jó volt. Nálam egy picit erősebbek voltak az edzések. Ezért inkább az a réteg jött, amelyiknél alapból van egy minimális edzettségi szint.

Béres Alexandra és Nagy Amarilla

Bánóczi Zsolt 2012-ben végzett a Fitness Company edzőképzőn fittnesz- és aerobikoktatóként. Mint mondta, világéletében sportolt, gyerekkorában focizott, majd bokszolt.

– Testépítést is csináltam, de végül az edzői feladatok mellett tettem le a voksomat – árulja el Zsolt, aki az intenzív sportolói előélete ellenére is „átlagembernek” tartja magát.

– Átlagembernek vallom magamat, hiszen nekem is otthon van két pici gyerekem, más területen dolgozom főállásban. A sport számomra örökké tartó hobbi, ezért úgy alakítom az életemet, hogy legyen szabadidőm a sportolásra, az edzésre. Mindenkinek ezt tanácsolom. Szerintem, akik idejártak az edzéseinkre, azok többsége elindult ezen az úton. Ezért tartom, szinte egyedülálló kiváló kezdeményezésnek a Mozdulj Dunakeszi! szabadidős rendezvényt! – hangzott Bánóczi Zsolt elismerése, aki edzőtársaival együtt megtartották az idei nyár utolsó edzését a Katonadombom, ahová jövőre is visszavárják a sportoló dunakeszieket.

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...