Sport

Nemzeti Vágta – Szilvásvárad és Vácrátót előfutamot nyert

Szilvásvárad és Vácrátót csapata nyert a Nemzeti Vágta Vácdukán tartott előfutamain szombaton – mondta az MTI érdeklődésére a Vágta főkapitánya.

A Kishuszár Vágtát Szilvásvárad, a Nagyhuszár Vágtát pedig Vácrátót nyerte – tette hozzá Székely Tibor a Vácdukai Vágta végén.

Vácduka, 2022. június 11. A késõbbi gyõztes Sznatiszláv Ivett Frenandó Makadám lován (j) a Vácdukai Vágtán 2022. június 11-én. Az elõvágta a Nemzeti Vágta kvalifikációs versenye. MTI/Máthé Zoltán

    A Vácduka Kővágó nevű településrészén tartott versenyen, a Kishuszár elővágta három futamán összesen nyolc település, Köveskál, Szilvásvárad, Püspökhatvan, Iklad, Fülöpszállás, Nyírpazony, Vácduka és Békés indult. A Nagyhuszár Elővágta szintén három futamán pedig kilenc település – Püspökszilágy, Sződ, Ősagárd, Vácduka, Csörög, Őrbottyán, Vácrátót, Püspökhatvan és Iklad lovasai mérték össze tudásukat.

    Az elővágták győztesei délután mérkőztek meg egymással és közülük kerültek ki az előfutamgyőztesek.

    A következő években is megtartják a Nemzeti Vágta vácdukai előfutamát, miután nemrég hároméves szerződést írt alá Makkos László, a település polgármestere és Ladányi Kovács Zoltán, a szervező Lovas-Show Kft. ügyvezető igazgatója.

    Az előfutam egyben kulturális esemény is rangos programokkal és minifesztivállal.

    A Nemzeti Vágta honlapja szerint idén 13 helyszínen tartanak elővágtát: a kvalifikációs versenyek sora május 28-án Szabadkán indult.

    A 15. Nemzeti Vágta döntőjét október 1-jén és 2-án rendezik Budapesten. Tavaly a Hősök terén felállított speciális pályán 60 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vácduka, 2022. június 11. Hagyományõrzõ huszárok a Vácdukai Vágtán 2022. június 11-én. Az elõvágta a Nemzeti Vágta kvalifikációs versenye. MTI/Máthé Zoltán

Még szintén érdekelheti...