Sport

Elrajtolt a II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság!

Ezzel megvalósulni látszik az a cél, hogy Dunakeszi repülőtere visszakapja a 30 évvel ezelőtti hírnevét, és újra a vitorlázórepülők országos központi repülőterévé válik – mondta a péntek délelőtti ünnepélyes megnyitón Tuzson Bence államtitkár, a város országgyűlési képviselője.

A Himnusz közös eléneklése után a II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokságon induló 35 versenyzőt és a meghívott vendégeket – köztük Tuzson Bence országgyűlési képviselőt és Sipos Dávidot, Dunakeszi alpolgármesterét – az egykori kiváló válogatott vitorlázó, sokszoros magyar bajnok, a Malév Repülőklub elnöke, Zámbóné Pollermann Judit köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a tavaly elindított bajnokságot idén is nagy érdeklődés kíséri.

Ünnepi megnyitóbeszédében Tuzson Bence reményét fejezte ki, hogy a II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság megrendezésével sikerül hagyományt teremteni. Kedves szavakkal köszöntötte a versenyen induló 35 pilótát, köztük a Belgiumból érkezett versenyzőt, noha a nyolc napig tartó sporteseményt nem nemzetközi versenyként hirdették meg a szervezők. Elismeréssel szólt a szervezők előkészítő tevékenységéről, akik újdonságként idén megteremtették a verseny online közvetítésének a feltételét is együttműködve egy helyi médiaszolgáltatóval.

Sipos Dávid (b1), Tuzson Bence, Zámbóné Pollermann Judit, Fényi István
  • Nagyon fontos, hogy a jól szervezett versennyel példát tudjunk mutatni a fiataloknak, akik közül reményeink szerint minél többen csatlakoznak a vitorlázórepülők elismert táborához, hogy élménygazdag programokkal tölthessék el a szabad idejüket – fogalmazott Tuzson Bence, aki mindenkinek nagyon jó versenyzést és jó időt kívánt.  

Az ünnepélyes megnyitó után a versenyzők számára ismertették az aktuális és a közeljövőben várható időjárást, amely meghatározza, hogy a vitorlázók mikor emelkedhetnek a magasba.

Mint arról a verseny csütörtöki beharangozójában a https://www.dunakanyarregio.hu/2022/05/12/penteken-kezdodik-a-majus-21-ig-tarto-legishow-dunakeszi-repuloteren/címmel írtunk, a nyolc napig tartó versenyre az érdeklődőket szeretettel várják 10-13 óra és 16-18 óra között, akik a pálya széléről figyelhetik meg a gépek indulását és érkezését, a verseny ideje alatt pedig kivetítőn közvetítik a szervezők a versenyzők élő bejelentkezéseit a levegőből.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Mészáros Enikő a felszállási engedélyre várva

Még szintén érdekelheti...