Dunakeszi

Borsos Petra tanulásban és sportban is kitünő

Tokióban a 32. nyári olimpiai játékokon és a 16. paralimpián a magyar úszók nagyszerű sikersorozatot értek el. Élsportolóink sikerei nagyon sok fiatalt csábítanak le az uszodába. Egyikük Borsos Petra.

 Borsos Petra, a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 7. osztályos kitűnő tanulóját kerestem fel, aki már 7 éve versenyszerűen úszik. Májusban kapta meg Magyarország jó tanulója, jó sportolója-2020 kitüntető elismerést az emberi erőforrások miniszterétől.

  • Sportéleted életelemeddé vált. Honnan ered ez az elszántság, kitartás?
  •  Édesanyám is sportolt, atletizált és kézilabdázott. Szüleim minden áldozatot meghoznak, hogy sikeres sportoló lehessek. Vácon babauszodában kezdtem, majd az olimpiai bajnok Kovács Áginál úsztam. Következett a Vasas és most hat éve az újpesti csapat tagja vagyok. A mellúszást szeretem a legjobban.
  • Fárasztó lehet a sok edzés és verseny. Ezt halljuk az élsportolóktól is.
  • A jó eredményért meg kell dolgozni. 4.50-kor felkelek, edzésre megyek a Duna Arénába, majd iskolába és délután 15.15 – 18.15 között újra edzés minden nap. Edzéseimet Magyarovits Zoltán és Szántó István irányítja.
  • Milyen eredményeket értél el az idén?
  • Júliusban a Gyermek Országos Magyar Bajnokságon mellúszásban 200 méteren 3. lettem.  Augusztus 7-én a Tisza-tó átúszására mentem (egybe esett a Balatonéval, azon már voltam), ahol közel ezren indultak. Első alkalommal 3,5 kilométeres távon 2. lettem a 10-14 évesek korcsoportjában. Szeptembertől készülök az előttem álló versenyekre. A célom, hogy minél több külföldi versenyre kijuthassak. Többek között a következő olimpiára, példaképem, klubtársam Kapás Boglárka. Örülök, hogy a két öcsém is az úszást választotta.

Sok sikert kívánunk Petra!                      

(Solymosi)

Még szintén érdekelheti...