Környezetvédelem

Átadták a Föld napja fotópályázat díjait

Sikeres és eredményes volt Dunakeszin a Föld napja (április 22.) alkalmából meghirdetett fotópályázat. A díjazott alkotók szeptember 29-én vehették át elismeréseiket a polgármesteri hivatalban. 

  • Második éve írjuk ki a városban a Föld napja mottójú fotópályázatot Dunakeszin élők számára – mondta Nyíri Márton társadalmi megbízatású alpolgármester a pályázat díjkiosztóján Dióssi Csaba polgármester dolgozószobájában.

 – Most is, mint az elmúlt évben, közel hatvan pályázat érkezett, amatőr természetfotósok munkáiból. A képek színvonala azonban nem amatőrizmust sugall, a pályamunkák értékelésére szakembereket kértünk fel. A felhívásban az szerepelt, hogy a pályázók a tavaszodó Dunakeszit, a zöldülő természetet mutassák meg felvételeiken. A zsűri – Kovácsné Szabó Erika, Kovács Zsolt és Dusza Tibor professzionális fotóművészek – gondos értékelése alapján született meg a végeredmény.

    Első díjat kapott Pas Dezső cím nélküli felvétele, második lett Pongrácz Péter „Élet földön, vízen, levegőben” című képe, harmadik díjas lett Bojtor Noémi „Játszótér” című munkájával. A közönségdíjat Sükösd Klára vehette át „Létra az erdőben” című fotójáért. Az okleveleket Nyíri Márton, a díjakat Dióssi Csaba adta át.

Sükösd Klára, Dióssi Csaba, Bojtor Noémi, Nyíri Márton, Pongrácz Péter, Pas Dezső  

    Kérdésünkre elmondta az alpolgármester, hogy a pályamunkák készítésének feltétele volt, hogy kizárólag Dunakeszin készüljenek és többségük nagyon színvonalas volt. Azt tervezik, hogy jövőre ismét meghirdetik a pályázatot a Föld napja alkalmából.

Katona M. István

A szerző felvételei

Pas Dezső díjnyertes fotója
Pongrácz Péter „Élet földön, vízen, levegőben”
Bojtor Noémi „Játszótér”
Sükösd Klára „Létra az erdőben”

Még szintén érdekelheti...