Környezetvédelem

Dunakeszi: durván szennyezik az Óceán-árok vizét

Hónapok óta szennyeződik az Óceán-árok vize, környezetkárosítás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése gyanújával rendőrségi feljelentést tett a város önkormányzata.

Környezetkárosítás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése gyanújával ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett Dunakeszi Város Önkormányzata nevében Nyíri Márton környezetvédelemért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester 2022. november 7-én, a Dunakeszi Rendőrkapitányságon, mert hónapok óta, időszakosan tapasztalható az Óceán-árok vízének szennyezése. A lakosság jelzései alapján szennyvíz-szagú, változatos színű folyadék színezi el tartósan az Óceán-árok vizét, ami tartós szaghatást is okoz. Több fénykép tanúsága szerint alkalmanként csatornaszennyre jellemző szilárd anyagokat is tartalmaz.

Dunakeszi Város Önkormányzata az előzőekben többször jelezte az illetékes hatóságok és hivatalok felé a környezetkárosítás gyanúját, illetve saját munkatársaival bejárásokon igyekeztek a szennyező forrást felderíteni annak ellenére, hogy az önkormányzatnak sem hatósági, sem nyomozati jogköre nincs. Sajnálatos módon a megkeresésekre egyetlen alkalommal sem érkezett válasz, így szükségessé vált a rendőri feljelentés megtétele – olvasható a város honlapján.

Még szintén érdekelheti...