Belföld

Új kormányablakbusz áll forgalomba Őrbottyánban

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Őrbottyánban szerdán.

    György István elmondta, hogy 2011-ben 29, ma több mint 2500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, és ezt a munkát segítik a folyamatosan üzembe helyezett kormányablakbuszok is, amelyekből 24 van.

    A buszok lehetőséget biztosítanak az ügyek helyben intézésére a kistelepüléseken – tette hozzá.

Domokos Péter kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos (b1), György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára (b2), Rétvári  Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (b3), Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott (b4) és Szabó István Ferenc Őrbottyán polgármestere (b5)

    A területi közigazgatás új struktúrájának köszönhető, hogy május 2-áig ötmillió állampolgárt sikerült beoltani Magyarországon a koronavírus ellen. A kormányhivatalok szervező munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg – fűzte hozzá az államtitkár.

    Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a közigazgatás bő tíz évvel ezelőtti átalakítását dicsérve kiemelte az állam és a polgárok közötti partnerséget.

    Domokos Péter, a kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos azt mondta, hogy 3,3 millió magyar lakik olyan helyen, ahol nem működik kormányablak.

    Közülük 120 ezer fölött jár azoknak a száma, akik 2018 óta igénybe vették a kormányablakuszok szolgáltatásait – fűzte hozzá.

 MTI/Bruzák Noémi

Még szintén érdekelheti...