Környezetvédelem

Ökoudvar nyílik Dunakeszin

A Zöld Dunakeszi Program keretében szombaton, október 16-án nyitják meg a város első ökoudvarát az egykori édesipari vállalkozás telephelyén, a Repülőtéri úton – jelentette be Dióssi Csaba polgármester.

A városvezető azt is kiemelte: az új ökoudvarban leadható a lakossági és veszélyes hulladék is. A dunakeszi lakosok számára díjmentes a szolgáltatás igénybevétele, ám a gazdasági társaságok hulladékait térítés ellenében sem tudják fogadni, mivel az udvar befogadóképességét a háztartások kapacitására tervezték.

Fontos tudnivaló, hogy a leadáshoz lakcímkártya, személyi igazolvány bemutatása, és a közszolgáltatási díj megfizetését igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás (nyomtatott, sms, E-mail), társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás (közös költség befizetését igazoló dokumentum) szükséges!

Amit átvesznek: műanyag csomagolási hulladék, PET-palackok, műanyag flakonok, nejlonfóliák, hungarocell csomagolóanyag, műszaki cikkek védőcsomagolása, vegyes papír, háztartásban képződő tiszta papírhulladék, italos karton (tetra pak), fém csomagolási hulladék, fémdobozok.

Vegyes öblösüveg, tiszta italos- és befőttesüvegek, egyéb öblösüveg-hulladékok, síküveg, üvegtáblák, üvegezett nyílászárók (teliüveges ajtó, ablak).

Elemek, akkumulátorok, szárazelemek, kis akkumulátorok, gépjárműindító akkumulátorok, elektronikai hulladékok, háztartási elektronikai eszközök (tévé, számítógép, telefon, stb.), elektromos gépek, berendezések (hűtőszekrény, mosógép, egyéb elektromos háztartási és kerti gépek), fénycső, világítótest, izzó, stb.

Étolaj étkezési zsiradék és göngyölege, használt konyhai étolaj és flakonja, fáradt olaj és göngyölege, használt gépjárműolajok és azok csomagolása, festékhulladék és göngyölege, maradék festékek, lakkok, ragasztók, és azok maradékával szennyezett flakonok, dobozok, használt gumiabroncs, kerékpárbelsők.

További részletek a www.dunakeszi.hu-n vagy a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. honlapján.

Még szintén érdekelheti...