Környezetvédelem

A Cházár András EGYMI és a Váci Alsóvárosi Óvoda nyerte a DDC környezetbarát szemléletmód kialakítását támogató pályázatot

A környezetbarát szemléletmód kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni; vallják a tudatos szülők és nevelők. Egyre többen gondolkodnak hasonlóan, és a lehetőségek köre is szélesedik.  A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) által létrehozott Zöld Megoldás-pályázat keretében 2023-ban újabb projektek valósulnak meg a környezetbarát szemléletmód mentén – tájékoztatta lapunkat a DDC Kft.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontossága évről-évre egyre nagyobb figyelmet kap, ezért a DDC különösen fontosnak tartja, hogy – immár 12 éve – lehetőséget biztosítson olyan projektek megvalósításához, amelyek ezt az ügyet támogatják.

A 2022/23-as pályázati időszak során összesen 7,5 millió forinttal támogatja a vállalat a Beremendi és a Váci Cementgyár környékén, valamint a pécsi kisrégióban nyertesként kihirdetett zöld kezdeményezések megvalósulását.

A kertek ereje

A váci nyertesek, a Cházár András EGYMI és az Alsóvárosi Óvoda a kültéri oktatásra, a környezeti nevelésre helyezte a hangsúlyt.

A Cházás András EGYMI „A kert mindenkor” elnevezésű projektjével a környezeti nevelés gyakorlati megvalósítását tűzte ki célul. A projekt keretében megújítják az intézményben megtalálható kertet a jelenlegi növények megóvásával, valamint újak telepítésével.

Az Alsóvárosi Óvoda is hasonló projektet álmodott meg. Az „Érzetek kertje” projektnek a küldetése, hogy megismertesse a kicsikkel és nagyokkal egyaránt azt az összetett ökológiai rendszert, amit egy kert és a körülötte lévő környezet jelent.

A baranyai zöldek

A Beremendi Cementgyár vonzáskörzetében 2023-ban ismét a nyertesek közé került a Nők Együtt Sikeresen Egyesület (NES). A pécsi kisrégióban pedig két óvodának ítélt támogatást a Bírálóbizottság; a Görcsönyi Óvoda és Mini Bölcsőde és a Komló Városi Óvoda Tompa Mihály utcai Óvoda ötletei valósulnak meg az idei évben a környezettudatosság jegyében.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében – az idén megvalósuló projektekkel együtt – a program indulása óta eddig összesen 65 projekt valósult meg, mintegy 90 millió forintból.

Még szintén érdekelheti...