oktatás

Szenzáció: a váci Boronkay nyert a 2023-as országos technikumi rangsorban!

Az IKK honlapján tették közzé a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján készült 2023-as TECHNIKUMI RANGSOR TOP 100-as listát, amelynek élén a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium végzett – olvasható az örvendetes friss hír a szakmaverzum.hu honlapján, melyet a vaconline.hu szemlézett.

Az először 2023-ban készült rangsor a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók

  • milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe,
  • hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához,
  • és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát.

Ez alapján az első helyezett a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium lett.

A képzeletbeli dobogó második fokára az Energetikai Technikum és Kollégium léphetett, a virtuális bronzérmet pedig a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikumának ítélték oda.

A TOP10-be gyakorlatilag minden országrészből került egy-egy iskola.

Azt viszont már a dunakanyarregio.hu szerkesztősége teszi hozzá: jól mutatja a kiélezett versenyt, hogy a Váci SZC I. Géza Király Közgazdasági Technikum mindössze 4,5 ponttal (78,18) ponttal maradt le a győztes Boronkay iskolától, ami az előkelő 11. helyet jelenti a másik váci oktatási intézmény számára a TOP 100-as országos listán.

Fotó: vacinaplo.hu

Még szintén érdekelheti...