oktatás

Tuzson Bence: A biztonságért és a kiszámítható jövőért dolgozunk

Nagy jelentőségű, komoly oktatásfejlesztést folytatunk a körzetünkben – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta azt is, hogy térségünk az ország legdinamikusabban fejlődő régiója, ahol sok kisgyermek él, ezért nálunk jóval nagyobb hangsúlyt kapnak az oktatási fejlesztések, mint máshol. A képviselő beszélt az elmúlt időszak egészségügyi beruházásairól is, kiemelve, hogy Csomádon létrejött egy új egészségház, Dunakeszin pedig megújult a szakorvosi rendelő, a Liget utcában két újabb rendelő jött létre, és a mentőállomás is megvalósulhatott, amelyik új mentőautót is kapott. Új egészségház épült Csömörön és Gödön is – tette hozzá Tuzson Bence.

Látványos tervekkel, jól átgondolt kivitelezéssel fogunk bele ismét a munkába – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője abból az alkalomból, hogy fontos egyeztetéseket folytatott egy Dunakeszin épülő új iskoláról és annak megvalósításáról Füleky Zsolt országos főépítésszel, Szabóné Pányi Zsuzsannával, Pest megye főépítészével és Hegedűs Cecíliával, a HIPA – Nemzeti Befektetési Ügynökség igazgatójával.

A Dunakeszin épülő új iskola látványterve

A jövőt építi az, aki iskolákat épít – hangsúlyozta Tuzson Bence. Mint mondta, térségünkben jelenleg is több oktatási fejlesztés van folyamatban, így például Erdőkertesen már a tetőszerkezet kivitelezésén dolgoznak a szakemberek, a jövő hónapban pedig az ablakokat, nyílászárókat kezdik beszerelni a Szőlőfürt Református Óvoda új épületére. Gödön, ahol tavaly adtuk át a Kincsem óvoda újjáépített, modern épületét, nemcsak a Búzaszem iskola bővül majd hamarosan új tornateremmel, de hamarosan új, huszonnégy tantermes iskola is épül. A Búzaszem iskola új tormaterme pedig új városi közösségi tér is lesz egyben, ahol a sportesemények mellett kulturális rendezvényeket és konferenciákat, tanácskozásokat is lehet majd tartani – fogalmazott a képviselő.

A közeli Csömörön ugyancsak új iskola épül, ott tizenhat tanteremmel – mondta lapunknak Tuzson Bence, aki a településen felkereste a helyi rehabilitációs központot, ahol találkozott az intézmény vezetőjével, Szekeres Tibornéval, aki nemrég Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át az évtizedek óta elhivatottan végzett munkája elismeréseként. A képviselő elismerő szavai mellett megköszönte Szekeres Tibornénak a részletes beszámolót az intézmény eredményeiről.

Kérdésünkre válaszolva Tuzson Bence fontosnak értékelte, hogy a körzetünkben az elmúlt időszakban olyan fejlesztéseket valósítsunk meg, amelyek az itt élők közvetlen érdekeit szolgálják. „Az egészség a legfontosabb, ezért kiemelten kezeljük az egészségüggyel kapcsolatos beruházásokat. Az elmúlt időszakban tizenöt nagyobb és számos kisebb egészségügyi fejlesztést valósítottunk meg térségünkben” – fogalmazott a képviselő, aki a teljesség igénye nélkül említette, hogy Csomádon létrejöhetett egy új egészségház, Dunakeszin pedig megújult a szakorvosi rendelő, a Liget utcában két újabb rendelő jött létre, és a mentőállomás is megvalósulhatott, amelyik új mentőautót is kapott. Mint mondta, új egészségház épült Csömörön és Gödön is.

Térségünk az ország legdinamikusabban fejlődő régiója, és ezt a jelentős helyzetünket a járványidőszakban is megőriztük az élvonalban. Nagyon fontos az egészségünk megőrzése, megóvása, ezért különleges figyelmet fordítunk minden egészségügyi fejlesztésre, hogy minden szükséges ellátás elérhető legyen itt helyben, körzetünkben. Hiszen épp a járványhelyzet tette hangsúlyozottá, hogy mindnyájunk számára az a legfontosabb, hogy szeretteink egészségesek legyenek és biztonságban tudhassuk őket, márpedig mi ezért dolgozunk továbbra is – fogalmazott Tuzson Bence.

Szabó Palócz Attila
Fotó: Ligeti Edina

Még szintén érdekelheti...