Ünnepi kitekintő

Már díszítik a dunakesziek karácsonyfáját – startra kész a műjégpálya is

A város Casalgrande terén már áll a dunakesziek karácsonyfája, melyet egy kreatív szakember szerda délután el is kezdett díszíteni, akinek szakszerű és szeretetteljes tevékenységének köszönhetően ünnepi köntösbe öltözik a hat méter magas fenyőfa és környezete.

Mint azt Szeredi Helga, a Dunakeszi Programiroda kommunikációs munkatársa elmondta, a dunakesziek idei karácsonyfáját a város egyik vállalkozója, Iványi Nikolett a Borsod megyei Pálházáról hozatta. Érdeklődésünkre azt is megtudtuk, hogy az önzetlen ajándékozó a FiNi ABC tulajdonosa, amelyet a napokban nyit meg a Tóvárosban.

A Casalgrande téren és környezetében már egymás mellett sorakoznak azok a faházak, melyek tulajdonosai különleges finomságokkal, ízletes forralt borral, kürtöskaláccsal és még sok-sok ínyencséggel, ünnepi ajándéktárgyakkal várják a november 27-én, délután megnyíló adventi vásár közönséget.

Ők már kínálják is a finomságukat…

Startra kész a tér szomszédságában, a Barátság úti parkoló, mintegy 500 négyzetméteres területén felépített műjégpálya. A kivitelező Jégpálya Center Kft. munkatársai szerda délután már építették a jégpálya mellett az öltöző és a korcsolyakölcsönző faépületét is.

A Casalgrande tér szombat délután már ünnepi díszbe öltözve és nívós kulturális prrogramokkal várja az adventi várakozás bensőséges időszakában a dunakeszieket.

VTSI
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...