gazdaság

A Nippon Paper Industries akkumulátoralkatrész-üzemet épít Vácrátóton

A japán Nippon vállalat Japán, Kína, Hongkong, Tajvan, Malajzia, Vietnám, Thaiföld, Szingapúr, India, Ausztrália, Új-Zéland, az USA, Kanada, Brazília, Németország és Finnország után megérkezett Vácrátótra is – jelentette be mai posztjában Rétvári Bence, a település országgyűlési képviselője.

„Környezetbarát biomassza alapú cellulózt fognak előállítani, amelyet nemcsak a papírgyártásban használnak, de az élelmiszeriparban, akkumulátorgyártásban és kozmetikai iparban is, például a fogkrémeknek is egyik összetevője. Legkorszerűbb cellulózgyáruk építéséhez azért választották Magyarországot és Vácrátótot, mert kedvező a befektetési környezet és közel vannak a termelési partnereik.

A háború és a szankciók okozta gazdasági válságban is folytatjuk a magyar gazdasági növekedés ösztönzését” – hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára február 6-án, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

Az MTI közleménye szerint a Nippon Paper Industries mintegy 15 milliárd forintos beruházását az állam 2,3 milliárd forinttal támogatja.  

Még szintén érdekelheti...