Egészségügy

40 millió forint értékű adomány érkezik a Vác környéki egészségügyi intézményekbe

A CECZ Holding 40 millió forint értékű univerzális fertőtlenítőszert adományozott a városi kórháznak és a térségben működő egészségügyi intézményeknek. A felajánlás egy csütörtöki sajtótájékoztató keretei között került jelképesen átadásra a váci Jávorszky Ödön Kórház előtt.

Nem véletlen, hogy pont városunk intézményei kapják ezt az 550 kartonnyi védőeszközt, illetve fertőtlenítőszert, ugyanis attól a kínai cégcsoporttól érkezik mindez, amelyik éppen a napokban jelentette be, hogy a Toperini Ipari Park területén raktárbázist készül létesíteni – írja a vaci-naplo.hu. Egyébként amúgy sem áll távol a vállalat tevékenységi körétől az ehhez hasonló adományok nyújtása, hiszen az elmúlt másfél évben rendszeresen szállítottak védőfelszereléseket Kínából Magyarországra.

Erről az együttműködésről beszélt a CECZ Holding vezérigazgató-helyettesével, Wang Dongxiával közösen megtartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence is. Az országgyűlési képviselő azt követően, hogy az oltások fontosságáról és életmentő szerepéről beszélt, rámutatott arra is, hogy pont a járvány felerősödésekor, tehát a legjobbkor érkezett ez a segítség.

„A járványok korszaka nem ért véget, láthattuk Romániában milyen súlyos következménye volt a negyedik hullámának és hogy ez ellen a legjobban tudjunk védekezni, ahhoz nem csak a korábbi hullámban megismert intézkedések fontosak, hanem a legfontosabb az oltásnak a felvétele. Ugyanakkor a negyedik hullámban is lényegesek a védőeszközök itt a váci kórházban is és a környező egészségügyi intézményekben is. […] A cégcsoport éppen ezért a mai napon jelentős mennyiségű kézfertőtlenítő, felületfertőtlenítő szert ajánl fel azoknak az intézményeknek, ahova a váci betegek is kerülhetnek” – fogalmazott a képviselő. 

Még szintén érdekelheti...