Ünnepi kitekintő

Fellobbant az első adventi gyertya a Casalgrande téren

Advent első vasárnapján Benkő Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte a dunakeszi családokat, a gyerekeket, a felnőtteket, akik az esős, szomorkás időjárás ellenére is kilátogattak a Casalgrande térre, hogy az első adventi gyertyagyújtás lélekmelengető élményének részesei lehessenek.

Az önkormányzati képviselő bejelentette, hogy a rossz időjárás miatt a kulturális, zenés műsorok többségét kénytelen volt lemondani a városi önkormányzat. Elmaradt – többek között – a koronavírus-járvány előtti adventi rendezvények egyik legkedveltebb programja, az óvodások műsora, de nem léphetett színpadra a fiatal, ám igen népszerű Peter Šrámek sem.


– Radvánszki Editnek és táncos lábú hölgytársainak köszönhetően még sem maradunk zene és tánc nélkül – konferálta fel a színpadra a REdit Közösségi Örömtánc Klub vezetőjét és tagjait Benkő Tamás. Mint elhangzott Radvánszki Edit és társai a Dunakeszin immár hosszú évek óta működő karácsonyi ajándékdoboz akcióhoz csatlakozva gyűjtöttek adományt, melyet Gál Gellért Ákosnak, a Dunakeszi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének adtak át.

– Még a pandémia előtt, 2019-ben szerveztem meg első alkalommal a Régimódi táncmulatságot, melyre az ország számos városából érkeztek táncosok, akik belépődíjukat felajánlották a rászoruló dunakeszi gyerekeknek. Idén is gyűjtöttünk, mert – mint a családsegítő egykori vezetője – bizton tudom, hogy a leginkább rászoruló gyerekekhez jut el az adományunk – fogalmazott Radvánszki Edit, aki boldog karácsonyt kívánt a megajándékozott gyerekeknek.

Szabó József önkormányzati képviselő, egyházügyi tanácsnok, a karácsonyi ajándékdoboz akció életre hívója és állandó szervezője köszönetet mondott az adományért a Redit Közösségi Örömtánc Klub tagjainak, akiknek és a jelenlévőknek áldott adventi ünnepeket kívánt.

– A gyerekeknek ajándékot, a felnőtteknek pedig karácsonyi táncot hoztunk, melyet önökkel együtt szeretnénk eltáncolni – invitálta a közönséget Radvánszki Edit, akinek kérését megfogadva többen is a klub tagjait követve táncoltak.

A kedves hangulatú közösségi tánc után dr. Kodácsy Tamás református lelkész mondta el ünnepi gondolatait, melyek a karácsonyi szeretetről, a gyermek Krisztus születéséről, az ünnepi készülődésről, Zakariás történetét idézve az illatáldozatról szóltak. Dr. Kodácsy Tamás szerint, karácsonyra készülve nagyon sok zaj vesz körül bennünket, amiket nem szívesen hallunk, szeretnénk lehalkítani, ezért azt kívánta, hogy „belül a lelkünkben csöndesek lehessünk, belül a lelkünkben, csendben maradva, Istenre tudjunk figyelni.”

A református lelkész ünnepi gondolatait egy adventi imádsággal zárta, majd Szabó Józseffel közösen meggyújtották az első adventi gyertyát a város karácsonyfáján.

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...