Belföld

A MÁV-START cáfolja a rosszindulatú vádakat

Az ünnepek idején sem maradnak pénz nélkül a vasutasok

A társaság a csoportszinten kötött három éves bérmegállapodás alapján, azt teljes mértékben betartva fizette ki munkavállalóinak az idén 300 ezer forintos lojalitási juttatást 2021. december 14-én. Januárban a vasutasok további 50 ezer forintot kapnak, így egyikük sem marad pénz nélkül az ünnepek idején.

A MÁV-Volán-csoport munkáltatói nem osztanak jutalmakat. A kérdéses bérintézkedés kifizetésének forrása a munkavállalók különféle távollétei miatt keletkezett megtakarítás. A munkájuktól jogszerűen távollévő kollégákat semmiféle hátrány nem éri. A megtakarításokat azonban értelemszerűen azokra a dolgozóira fordítja a társaság, akik az átmenetileg hiányzók helyett is ellátták a feladatokat.

Az év végi bérintézkedések részeként a MÁV-START fokozott figyelmet fordít azokra a munkavállalóira, akik akár a családjuk, szeretteik körében töltött szentestét vagy más ünnepnapokat feláldozva gondoskodnak arról, hogy utasaink karácsonytól újévig is igénybe vehessék szolgáltatásainkat.

A MÁV-START természetesen tovább egyeztet a munkavállalói érdekképviseletekkel, ugyanakkor arra kéri a sajtó munkatársait, hogy ne adjanak hitelt, teret a nyilvánvalóan félinformációkon, hiányos ismereteken alapuló téves következtetéseknek. A vasúttársaság a járványhelyzetben kieső bevételei ellenére a kormány támogatásának köszönhetően megtarthatta munkavállalóit, maradéktalanul teljesítette a bérmegállapodásban 2021-re vállalt kötelezettségeit.

Budapest, 2021. december 17.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Még szintén érdekelheti...