advent

Látványos flashmob és közös karácsonyfadíszítés Dunakeszin

Advent negyedik szombatján egy igazi meglepetésprodukcióval folytatódott a karácsonyi vásár programja Dunakeszin, amikor is Nagy Márta, az Et Vie Danse Táncstúdió és Táncegyüttes vezetőjének ifjú táncosai látványos flashmobbal, igazi vidámcsődülettel lepték meg a közönséget. A siker garantált volt!

A fiatalok nagy sikerű műsorszáma után kezdődött a város karácsonyfájának a közös feldíszítése. Mint arról már beszámoltunk, Dunakeszi idei karácsonyfáját Iványi Nikolett, a tóvárosi FiNI ABC tulajdonosa ajándékozta a városnak, aki ma délután – a polgármester által kezdeményezett – közös díszítésre is ajándékkal érkezett.

Mint megtudtuk, Nikolett ma még a fővárosban él, ám Dunakeszin kezdett társával vállalkozásba, élelmiszerüzletet nyitottak a Tóvárosban, amit az ott élők nagy örömmel fogadtak.

 – Alig egy hónapja nyitottuk ki az üzletünket, aminek a környéken élők nagyon örülnek. Bár tudják rólam, hogy nem vagyok helyi lakos, a szomszédok még is kedvesen, barátságosan fogadtak. Minden segítséget megkaptunk a városházán is, ahová bármilyen kérdéssel fordulhattunk – nyilatkozta a helyi sajtó képviselőinek a fiatal vállalkozó, aki szerint számára természetes volt, hogy egy ajándék karácsonyfával viszonozza a dunakesziek gesztusait.

– A közösségi oldalakon is láttam, hogy Dunakeszin összetartó emberek élnek, rengeteg rendezvény van, sokak számára szerveznek gyűjtéseket. A jövőben itt szeretnék élni és ehhez a közösséghez tartozni. Ezért is gondoltam úgy, hogy ezt a karácsonyfát a városnak ajándékozom, amivel talán egy kicsit szebbé tettem az ünnepet. Én is vallom, hogy adni Jó! – mondta kedves hangon Iványi Nikolett, aki Sipos Dávid alpolgármesterrel közösen számos ajándékcsomagot és ünnepi díszt helyezett el a város karácsonyfáján.

A polgármester felhívására sokan érkeztek, hogy közösen díszítsék fel a város karácsonyfáját. Dióssi Csaba és párja a karácsonyfa csúcsán helyezte el azokat a díszeket, amelyeket Radvánszki Edit, a REdit Közösségi Örömtánc Klub vezetője és ügyes kezű társai alkottak az ünnepre.

Sipos Dávid alpolgármester és családja is sok-sok szép, ünnepi kiegészítőt helyezett el a karácsonyfán, mint ahogy dr. Molnár György jegyző is, aki kisfiával együtt díszítette a Casalgrande terén felállított karácsonyfát.
– Dunakeszi – sok egyéb mellett arról is híres, hogy – sok-sok közösség alkotja, melynek tagjai mindig igyekeznek valami egyedivel, különlegessel meglepni a város polgárait. Ennek lehetünk részesei ma is – mondta Sipos Dávid alpolgármester.

– Advent negyedik szombat délutánján Nagy Márti fiatal tanítványai nagyon látványos flashmobbal, igazi vidámcsődülettel lepték meg a közönséget. Nagyon jó hangulatú produkció volt. A fiatalok rögtönzött attrakciója után a lakossággal közösen felkötöttük azokat a díszeket a fára, melyeket az önkormányzat felkérésére saját kezűleg készítettek. De még mielőtt elkezdtük volna, Dióssi Csaba polgármester úr és párja egy daru segítségével a magasabb helyekre feltették a díszeket. Nagyon sokan hoztak ünnepi díszeket. A Dunakeszi Nagycsaládosok Egyesülete képviselői például nagyon szépen becsomagolt dobozokat tettek a karácsonyfa alá. Jó volt együtt lenni, közösen díszíteni a város karácsonyfáját, amit ezúton is köszönünk mindazoknak, akik e szép elképzelés megvalósításában közreműködtek – fogalmazott az alpolgármester, aki szerint ez is szép példája annak, hogy Dunakeszi igazi közösség.


Sipos Dávid elmondta azt is, hogy hétfőn, 14 órakor a város főterén is feldíszítenek egy karácsonyát.

– A Zöld Dunakeszi Program jegyében – viharban kidőlt fát felhasználva – fakorongokat készítettek a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. asztalosai, amelyre a REDIT Közösségi Örömtánc Klub tagjai rénszarvasfejecskét festettek. Minden egyes korongra kerül egy keresztnév és egy születési dátum is azoknak a babáknak a tiszteletére, akik idén születtek, és a babacsomag igénylése miatt az önkormányzat is hírt kapott róluk. De a díszítésre azokat is várjuk, akik esetleg még nem igényelték meg a csomagot. Számukra is lesznek előkészítve korongok, amelyeket megrajzolás után szintén feltehetnek a fára. A karácsonyfa januári leszedése után pedig minden szülő átveheti gyermeke korongját a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán – mondta Sipos Dávid alpolgármester, aki kérte, aki csak teheti, vegyen részt a főtéri karácsonyfa feldíszítésében.

De addig is térjünk vissza az ünnepi díszbe öltöztetett Casalgrande térre, ahol a szombat délutáni program Mihályi Réka gyermekműsorával folytatódott…

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...