advent

Adventi hangulatképek a Casalgrande térről

Szombat délután négy órakor Nagy Márta vezetésével az Et Vie Danse fiatal táncosai és szüleik, a Kőrösi iskolában angolt tanuló növendékei látványos flashmobbal lepték meg a Casalgrande téri adventi vasárba kilátogatókat, akik közül többen is csatlakoztak a vidám csődülethez.

„A célunk az volt, hogy a több héten át begyakorolt koreográfiát – mintegy véletlen csődület – közösen eltáncoljuk és elénekeljük a karácsonyi dalokat” – mondta a nagy sikert aratott közös tánc után Nagy Márta, aki szerint a flashmob legfontosabb üzenete, hogy ebben a nagyon nehéz, zajos világban, ami körülöttünk van, néhány pillanatra elfelejtsük a nehézségeket, és csak arra gondoljunk, ami szép, és szeretettel forduljanak egymás felé az emberek.

Akik ott voltak, azok bizton állíthatják, hogy Nagy Márta, és a vele együtt táncolók örömteli percekkel ajándékozták meg az adventi vásár közönségét.

A Dunakeszi Polgárnak nyilatkozó Nagy Márta elmondta, hogy legközelebb december 9-én, délelőtt 10 órakor az Auchan Bevásárlóközpontban csatlakozhatnak hozzájuk a táncos lábú hölgyek és urak, hogy közösen ropják a táncot, és együtt énekeljék a gyönyörű karácsonyi dalokat!

Nagy Mártáék után Varga Feri & Balássy Betti lépett színpadra, akik kedves énekekkel, hangulatos produkcióval szórakoztatták a gyerekeket és szüleiket… Volt közös éneklés, sok-sok találós kérdés, de leginkább nagyon kedves, közvetlen hangulat.

Az esős, hideg időben kellemes felüdülést jelentett a finom forró tea vagy forralt bor elfogyasztása, főleg, ha előtte valaki elfogyasztott egy hatalmas fokhagymás vagy sajtos-tejfölös lángost. Ha már gasztronómia, akkor feltétlenül meg kell említenünk az isteni finom erdélyi kürtőskalácsot, amit két helyen is megvásárolhatunk.  

Kinyitottak a kézműves ajándékokat kínáló faházak is, melyek holnap is várják a dunakeszieket.

Idén is hatalmas sikere van az ünnepi díszítéssel körülvett fedett jégpályának, melyen mindig sokan siklanak körbe-körbe…

Az adventi vásár vasárnap is várja Dunakeszi apraját, nagyját a Casalgrande térre, melynek középpontjában már áll a díszbe öltöztetett hatalmas karácsonyfa a köré font adventi koszorúval, melyen holnap fellobban az első adventi gyertya.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...