gasztronómia

Tojásdiéta újévtől? Ma már sokkal változatosabb lehet!

Nagyon sokan teszünk újévi fogadalmat. A terveink között nem ritkán szerepel az életmódváltás illetve a kalóriadús karácsonyi menük után egy hosszabb-rövidebb fogyókúra. Ez utóbbinak egyik kedvelt formája a tojásdiéta valamint az olyan étrendek, melyeknek a tojás az alapja.

A tojás nem véletlenül több diéta típus „varázseszköze”. A tojásfehérje alacsony kalóriatartalma rendkívül jó fehérjehasznosulással párosul, a sárgája pedig gazdag az értékes fehérjék mellett vitaminokban, ásványi anyagokban is. Nem hiába ennyire komplex rendszer egy tojás, hiszen mindent tartalmaznia kell, ami egy élőlény kialakulásához szükséges, de semmi fölöslegeset.

A legtöbb fogyókúra, életmódváltás fő buktatója talán a változatosság, az ízgazdagság hiánya. Ugyanakkor ma már például a tojásalapú táplálkozás sem kell, hogy kimerüljön a főtt tojás, tükörtojás fogyasztásában, hiszen számos tojástermék elérhető már a polcokon, webshopokban.

„Egyre több, állományban és felhasználhatóságban változatos tojástermék jelenik meg. Például a ToTu termékcsalád, amely tejtermékek helyettesítésére is alkalmas, tartalmaz krémes, lágy krémes, folyékony, de még a túróhoz hasonlóan rögös állományú tojásfehérje-készítményeket is. Ezek a termékek ráadásul remekül ízesíthetőek, sós és édes krémek, „túrókrémek” kitűnő alapjai. Ugyanakkor ma már sok helyen találkozhatunk a szeletelhető tojásrudakkal, melyeket akár szendvicsfeltétként is felhasználhatunk, vagy mozzarellakarikaként paradicsomszeletekkel falatozhatunk” – mondta Dr. Németh Csaba, tojástermék-fejlesztő.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Sárréti Anita

Még szintén érdekelheti...