Kultúra

Idén új helyszínre költözik a Dunakeszi Feszt – sztárfellépő a Tankcsapda és a Hooligans lesz

A Dunakeszi Polgár városi magazinnak adott évindító interjújában Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője elmondta, hogy idén az elmúlt esztendőnél is több és nívósabb programokkal szeretnék megörvendeztetni a várossá válásának 45. születésnapját ünneplő Dunakeszi polgárait.

Kiemelte, hogy Dunakeszi április 2-án ünnepli várossá avatásának 45. évfordulóját. A település életében történelmi jelentőségűnek számító eseményhez méltó programokkal készülnek.

Sipos Dávid alpolgármester

– A rendezvénysorozat április 1-jén indul, a Bárdos iskola tanulóinak színházi előadásával, akik a Valahol Európában című nagy sikerű előadással köszöntik az ünneplő várost a József Attila Művelődési Központban Martikán Erika tanárnő rendezésében. Másnap a IV. Béla király főtéren egy látványos műsor keretében folytatódik a születésnapi ünnepség, de ugyanezen a napon rajtol el a Dunakanyar legnagyobb futóversenye, a Fut a Keszi tömegsportrendezvény is. Egy különleges kulturális élménnyel is szeretnénk megajándékozni a város lakóit a Duna-partra tervezett szabadtéri színházi előadással, melynek előkészítése folyamatban van. De ha már újdonságról beszéltem, akkor itt jelentem be, hogy egy évtized után idén új helyszínre, a repülőtérre költözik a tízezreket vonzó Dunakeszi Feszt, mivel „kinőttük” a Katonadombot.

Sipos Dávid alpolgármester a helyszínváltoztatás indokaként elmondta: – a Dunakeszi repülőtéren nincsenek parkolási gondok, korlátlanul bővíthető a fesztivál területe, és ami nagyon fontos, hogy a lakókat sem zavarja a hanghatás. Egyébként erre külön figyelemmel leszünk, úgy állítjuk be a hangfalakat, hogy a koncertek hanghatásai ne zavarják a Dunakeszi-alsón és az Alagligeten élők pihenését – fogalmazott az alpolgármester.  

Hooligans

A Dunakeszi Programiroda vezetője azt is elárulta, hogy igazi sztárcsapatokkal készülnek, hiszen a fellépők között lesz a Tankcsapda és a Hooligans, de tárgyalásban vannak a Follow the Flow együttessel is. A szokásos péntek esti nyitó programokat kifejezetten a fiatalok körében népszerű fellépőkkel szeretnék emlékezetessé tenni, mint T. Danny és Dj Metzker Viktória.

(Vetési)

Még szintén érdekelheti...