Sport

Lindner Ádám: azért dolgozunk, hogy extraligás csapata legyen Dunakeszinek

A Dunakeszi Polgár városi magazin karácsonyi lapszámában arról kérdeztük Lindner Ádámot, a VSD asztalitenisz-szakosztály vezetőjét, hogy milyen eredményeket értek a mögöttünk hagyott 2021-es esztendőben. A beszélgetést folytatva, ezúttal a tehetséges fiatal versenyzőkről, a szakosztály terveiről, célkitűzéseiről nyilatkozott a kiváló játékos, a dunakeszi asztalitenisz meghatározó személyisége.

  • Szakosztályunk két tehetséges játékosát, Kishegyi Ákost és Volentics Annát szakmai továbbfejlődésük érdekében kölcsönadtuk a magasabb osztályban szereplő együtteseknek. Ákos az extraligás Honvéd Szondi csapatában, Anna pedig az ugyancsak extraligás Kiskunmajsa csapatában folytatja a versenyzést. Emellett Anna a Dunaújváros NB I-es felnőtt férfi csapatában is játszik, mivel a Magyar Asztalitenisz Szövetség engedélyezi a nők/leányok szereplését a férfi NB I-es bajnokságban is – ismertette Lindner Ádám.

A szakosztályvezető elmondta, hogy jelenleg zajló NB II-es bajnoki szezonnak a korábbinál is fiatalabb csapattal vágtak neki.  

  • Bevallom, voltak aggályaim, hogy bent tudunk-e maradni, de nagyon kellemes csalódásként ért az őszi szereplésünk. A két „idősebb” játékos, Vándor András és Oroszki Péter húzóemberei a csapatnak, a maguk 17 és 15 éves koruk ellenére. Lovas Csongor és Lindner Zétény pedig szépen felvették a bajnokság ritmusát, és szintén szépen helytállnak – értékelte a játékosok teljesítményét Lindner Ádám.  
  • A második csapatunk az NB III-ban jelenleg a mezőny elején áll, ami szintén kellemes meglepetés számunkra. Szlivka Norbert, Jeszenszki János és Bedron János is jól teljesítenek a bajnokság során, Kecskés József pedig szépen kiegészítette az együttest és fontos győzelmekkel hozzásegítette a csapatot egy-egy győzelemhez.
  • A klubok, szakosztályok országos eredményeit értékelve a VSD milyen helyet foglal el a képzeletbeli ranglistán?
  • Utánpótlás szinten a Magyar Asztalitenisz Szövetség minden évben elkészíti az utánpótlás országos versenyek eredményei alapján az úgynevezett utánpótlás-ranglistát a nevelő klubok éves teljesítményei alapján. Ezen a ranglistán az utóbbi években a VSD Asztalitenisz Szakosztálya a 4. helyet foglalta el olyan kiemelkedő, nagy hagyománnyal rendelkező egyesületek mögött, mint a Statisztika, KSI és a BVSC. 2021-ben ugyan „csonka szezon” volt, ami az utánpótlás versenyeket illeti, és még nem adta ki a MOATSZ az ez évi UP ranglistát, de ennek ellenére reményeink szerint egy helyet előre léptünk, és dobogós helyen végzünk ebben a rangsorban. Erre reális esélyünk van.
Kishegyi Ákos, a VSD egyik legnagyobb tehetsége

Tehetséges fiataljaink, nagyszerű edzőink vannak

  • Hogyan lehetne összefoglalni a szakosztály legfontosabb célkitűzéseit, a szakmai elképzelések megvalósításához adottak a feltételek?
  • A legfontosabb célkitűzésünk – rövid- és hosszú távon egyaránt -, hogy Dunakeszin minél több gyerek tanuljon meg olyan színvonalon asztaliteniszezni a VSD kötelékében, hogy országos szinten korosztályukban a legjobbak legyenek, felölthessék a nemzeti címeres mezt. A tervszerű és nagy mennyiségű minőségi edzésmunka erre jó alapot ad. Ezt segíti a kiváló edzőgárdánk. Dr. Fest Ágnes, Lovas Dániel, Katona Gergely és Jeszenszki János személyében olyan edzői team dolgozik nálunk, amely képes ezt a célt megvalósítani szakmai tudásuk és a munkabírásuk révén. Edzőink szakmai teljesítményének köszönhetően már több versenyzőnk korosztályában országos szinten is a legjobbak között van. Büszkén említem Kishegyi Ákos, Volentics Anna, Lovas Csongor, Lindner Zétény, Szűcs Natália nevét. De közvetlen a másodvonalhoz tartozik Vándor András, Oroszki Péter és Szlivka Norbert, akik közül már többen is szerepeltek és szerepelnek a korosztályos válogatottakban is.
  • Ilyen kiváló szakmai háttérrel mi lehet a szakosztály legnagyobb „álma”?
  • Bízom benne, hogy tehetséges fiataljaink fejlődése továbbra is töretlen lesz, s akkor hosszú távon csak is az lehet a legnagyobb célunk, hogy a VSD-ben nevelkedett játékosokkal felálló extraligás felnőtt csapata legyen Dunakeszinek. A feltételek jelenleg adottak ahhoz, hogy a merésznek tűnő, szép álmaink megvalósításáért tovább dolgozzunk az egyesület és az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

Vetési Imre

Még szintén érdekelheti...