oktatás

Megköszönni vagy sem, egymásnak estek a képviselők a dunakeszi diáknegyed okán

A dunakeszi képviselő-testületben komoly vita robbant ki arról, hogy meg kell-e köszönni a kormánynak a duplagimnáziumot, amelyet tegnap jelentett be Tuzson Bence. A testületben a szavazáskor ketten tartózkodtak, 13-an a “köszönöm” mellett voltak.

Tájékoztató a dunakeszi diáknegyedről című napirendi pontnál alakult ki vita a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Az ellenzéki Varga Zoltán Péter először “csicskasajtót”, majd “kampányszagú köszöngetést” emlegetett. Jelezte, hogy ők, azaz a jobbikosok nem szavazzák meg az előterjesztést – írja a dunakeszipost.hu.

De miről is van szó. A képviselő-testület mai ülésén napirendre került egy tájékoztató a kormány tegnapi döntéséről, amely alapján diákváros és benne egy kéttannyelvű, duplagimnázium épülhet Dunakeszin. Ebben a dokumentumban Dunakeszi megköszöni a kormány döntését.

Pontosan úgy fogalmaznak: “Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testület köszöni, hogy az általa kezdeményezett két őj középiskola építésére vonatkozó projekt megvalósításáról Magyarország Kormánya a beruházás megindításához szükséges döntést meghozta és a finanszírozást biztosítja. A Képviselő-testület köszöni Tuzson Bence országgyűlési képviselő közbejárását.

Varga Zoltán Péter – tanácselnöközve – eléggé magára maradt a vitában, bár elismerte, hogy örül a beruházásnak, mert még a baloldali Bilinszky Ferenc is arról beszélt, hogy az új iskolák óriási dolgot jelentenek majd a helyben élő gyerekek életében. Ő személy szerint támogatta a javaslatot.
A polgármester felidézte, hogy majd 50 milliárdos projektről van szó, és ezért egy “köszönöm teljesen elfogadható”. Dióssi Csaba jelezte: akkora összegről beszélünk, amelyet a város 60 év alatt tudott volna csak kigazdálkodni.
Szórevolvert leginkább Erdész Zoltán rántotta elő. Úgy fogalmazott, hogy tudja, komoly sikerről van szó, mert “Zoli egyre zaklatottabban beszél”. Egyben reményét fejezte ki, hogy egyszer a most ellenzéki politikus is talál magának egy feladatot, és azt a város javára képes lesz végrehajtani. Ha lesz ilyen, “ilyennel még adós vagy”, akkor majd azt is megköszönik, de egyelőre ilyenről nem tud.

Még szintén érdekelheti...