oktatás

Küldik a tájékoztatót az új gimnáziumok iránt érdeklődő diákoknak és szüleiknek

A Dunakeszin épülő dupla gimnáziumot márciusban kezdték el építeni és várhatóan 2025-től indulhat itt a teljes körű oktatás, azonban már idén ősszel lehetne, sajátos megoldásban, az intézmény keretein belül tanulni. Erről, azaz a Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium induló osztályaiba történő felvételről e héten tájékoztatást küldenek az érdeklődő diákoknak és szüleiknek – írja a dunakeszipost.hu.

A közösségi médiában tájékoztatta a polgármester az új, dupla gimnáziumok iránt érdeklődőket. Dióssi Csaba azt írja, hogy hamarosan, a minisztériumi engedély megszületését követően, elkezdődik az épülő Dunakeszi IV. Béla Gimnázium és VSZC Lányi Ferenc Szakgimnázium működése felmenő rendszerben.

A megállapodás értelmében már zajlik a szakmai előkészítő munka a Dunakeszi IV. Béla Gimnázium beindítása érdekében, amely a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tagintézményeként indulna el két osztállyal a 2022/23-as tanévben, a Bárdos Iskola Fő út 143. szám alatti épületében, ahol eddig a járási hivatal működött.

Az országos középiskolai felvételi eljárás első szakasza lezárult, és így nyilvánossá váltak a felvételi listák.

Az önkormányzat több érdeklődő üzenetet kapott azoktól a szülőktől, akiknek gyermekét nem vették fel a Radnóti Miklós Gimnáziumba. A tankerületi központ és a Radnóti gimnázium vezetői teljes körű tájékoztatással készülnek, amit jelzésük alapján ezen a héten fognak az érintett szülőknek elküldeni – írja Dióssi Csaba a Facebook-oldalán.

Még szintén érdekelheti...