Sport

Ismertté vált, hogy kik érkeznek a Váci NKSE játékoskeretébe

Hétvégén már nyilvánosságra hoztuk a szezon végén távozó játékosaink névsorát, ezúttal az új igazolásainkat és szerződés hosszabbításokat tudjuk bejelenteni – olvasható a klub közleményében.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy Diószegi Nikolett és Kuczora Csenge is további egy évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését és nagy örömünkre szolgál, hogy Pásztor Bettina és Ferenczy Fruzsina is aláírta az új szerződését – írják.

„Betti 2023.06.30-ig kötelezte el magát csapatunkhoz és egyfajta mentor szerepet is betölt majd két fiatal kapusunk mellett. A sérülése után hamarosan újra játékra jelentkező Fruzsi pedig a jövőre lejáró szerződését toldotta meg egy évvel, így 2024.06.30-ig biztosan váci színekben játszik majd!

A jövő évi keret kialakításánál arra törekedtünk, hogy az elmúlt években alkalmazott rendszert tovább folytassuk, tehát továbbra is csak magyar játékosokkal képzeljük el csapatunkat, valamint minél több fiatal játékosnak szeretnénk bizonyítási lehetőséget adni.

Júliustól Vácon folytatja pályafutását, a jelenleg egyaránt az MTK csapatát erősítő, 27 esztendős, irányítóként és átlövőként is bevethető Marincsák Nikolett, valamint a 22 éves junior Európa-bajnok jobbszélső Bánfai Kíra, aki jelenleg az FTC kölcsönjátékosaként szerepel a fővárosban, és hozzánk is kölcsönbe érkezik.

Az elmúlt években nem rendelkeztünk balkezes átlövővel, de a következő szezonban ezen is változtatunk, ugyanis nyártól együttesünket erősíti majd a 20 éves Kürthi Laura, akit a napokban rendelt vissza a Győri Audi ETO KC a kölcsönszerződésből, de Vácra már átigazolással kerül az ifjúsági Európa-bajnok játékos.

Kapus pozícióban is erősödik majd csapatunk, ugyanis Békéscsabáról érkezik a junior válogatott kerettag Csizmadia Fanni, akit már jól ismer új vezetőedzőnk Herbert Gábor, hiszen az előző szezonban a 20 éves kapus kettős játékengedéllyel az Orosházát is erősítette.

Minden új igazolásunk, csakúgy, mint Herbert Gábor vezetőedző, 2 éves szerződést írt alá egyesületünkhöz.

A jövő évi játékoskeretben még egy-két kérdéses pozíció van, azonban remélhetőleg hamarosan minden tárgyalásunk végére pont kerülhet, és véglegesíthetjük a Váci NKSE 2022-2023-as csapatát!” – olvasható a Váci NKSE honlapján közzétett közleményben.

Még szintén érdekelheti...