Dunakeszi

Újabb több százmilliós értékű fejlesztések Dunakeszin!

270 millió forintos támogatást kapott Dunakeszi Város Önkormányzata, amiből fejlesztjük és biztonságosabbá tesszük a közlekedést – jelentette be közösségi oldalán Tuzson Bence államtitkár, a város országgyűlési képviselője.

Mint az a tájékoztatóból kiderült, gyalogátkelőhelyet létesítenek a Rozmaring utca és a Pálya utca csomópontban, sebességmérő kamerát helyeznek el a Széchenyi utca kanyarodásánál, térfigyelő kamerákat telepítenek a Kiserdő utcában, a Március 15. téren, a Repülőtéri úton, a Fóti úton a Szabó Ervin utcánál lévő kanyarban.

Járdákat építenek és újítanak fel a Kiserdő utcában, a Tábor utcában – a Füzi József és a Hunyadi út között -, a Szabadság téren, a Tompa utca és a Madách Imre utca csatlakozásánál, a Széchenyi utcában a Vadász köz és a Munkácsy utca között.

A Kossuth Lajos utcából nyíló Óvoda közben parkolót és körforgalmat alakítanak ki, megoldjuk a csapadékvíz-elvezetést a Pipa utca és környékén.

A pénzügyi támogatásból több játszóteret is fejlesztenek – Alagligeti játszótér, Barátság útja 1-3. játszótér, Garas utcai játszótér, Lányi Ferenc park játszótere, Toldi utcában lévő játszótér -, és rendezik, parkosítják a Fő úti Kegyeleti park környékét.

A tervek szerint a Zebegényben működő hajózási múzeum relikviából hajózási múzeumot alakítanak ki a VOKE József Attila Művelődési Központ könnyűszerkezetes épületében.

A dunakeszipost.hu értesülése szerint 135 millió forintból kifestik, és újra parkettázzák a Radnóti Miklós Gimnázium tornacsarnokát.

Még szintén érdekelheti...