ünnep

Virággal köszöntötték a nőket!

Több évtizede gyönyörű szép hagyományként március 8-án, a nőnapon virággal és kedves szavakkal köszöntjük a hölgyeket. A családi, a baráti, a munkahelyi környezetükben élő hölgyek mellett az önkormányzatok és az egyéb hivatalok vezetői, a térség országgyűlési képviselői is kifejezik tiszteletüket egy csokor vagy egy szál virággal a jeles napon. Így tette Tuzson Bence országgyűlési képviselő is, aki Sipos Dáviddal, Dunakeszi alpolgármesterével a város hat közintézményében köszöntötték a nőket.

A politikusok kedden délelőtt a Fazekas Mihály Általános Iskolában, a DOHSZK Bajcsy-Zsilinszky és a Vasút utcai telephelyén, az SZTK-ban, a Játszóház és az Eszterlánc óvodákban virággal köszöntötték a hölgyeket.

Tuzson Bence lényegében ugyanazt mondta el, nőnapon mi másról beszélhetne, mint vasárnap az ingyenes nőnapi rendezvényeken – ez már a dunakeszipost.hu tudósításából derült ki. Beszélt a szeretet három formájáról, édesanyjától a féltő szeretetet kapta, feleségétől a társ figyelmességét, lányától pedig a feltétlen odaadásét. Amikor átadja a virágot, ezt próbálja megköszönni ezen a napon.

A nemzetközi nőnapot 1911-ben ünnepelték meg először (akkor még március 19-én), ekkor szavazati jogot követeltek a nőknek számos országban. 1977 óta pedig az ENSZ is hivatalos ünneppé tette. Március 8-a a nők jogainak elismerése is egyben.

Még szintén érdekelheti...