ünnep

Frissítve: Dunakeszi: városi kitüntetések

Nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából adták át a Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által adományozott elismeréseket március 14-én a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében.

Az ünnepségen beszédet mondott Dióssi Csaba polgármester és Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője.  

    Az ünnepi megemlékezés a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorával kezdődött.  Oroszki Tamás zongorán Liszt Ferenc Forrásnál című művét játszotta el (Fk. Dr. Domoszai Erzsébet). Ezt követően Bangó Géza Kreisler: Kis bécsi indulóját szólaltatta meg hegedűn, zongorán kísérte Korényi Judit korrepetitor (Fk: Dobai Szabolcs).  

  • Minden évben nagyon fontos esemény, amikor átadjuk a városi kitüntetéseket – kezdte beszédét Dióssi Csaba polgármester. – Nagyon sokan dolgoznak településünkön a városért, és nekik meg kell adni a tiszteletet, meg kell köszönni, amiért kiemelkedő munkát végeznek. Felgyorsult világban élünk, és a fiataloknak nagyon nehéz igazodási pontot találni. Nagyon sok inger éri őket a különböző médiákból. A városi kitüntetéssel bemutatjuk, kik azok a példaképek, akiket érdemes követni.

    – Küzdeni, alkalmazkodni és élni. Minden nagy teljesítmény mögött ez áll – kezdte ünnepi beszédét Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője. Majd így folytatta: – Különleges képességű emberek azok, akik az életük során ezt a küzdelmet végig tudják csinálni. Tisztában vannak azzal is, hogy minden különleges teljesítmény lemondással is jár.

    A továbbiakban arról szólt, hogy a küzdés eredménye, ha egy közösségnek is tudnak adni valami pluszt. Dunakeszi az ország leggyorsabban fejlődő városa, erős közöséggel, amely magával tudja húzni a többieket. Egy város akkor erős, ha olyan emberek vannak, akik különleges teljesítményt nyújtottak, életükkel példát mutatnak a többieknek. Jövőt tudnak mutatni az ifjú tehetségeknek. A kiemelkedő teljesítményekkel képesek voltak erős közösséget alkotni, megerősíteni az értékeket, és ebből egy erős várost lehetett építeni.  

    A beszédek után kezdődött a városi kitüntetések átadása. Az elismeréseket Tuzson Bence, Dióssi Csaba és az önkormányzati testület képviselői adták át.

    Az ünnepség zárásaként Kováts-Szőcs Benedek, a művészeti iskola növendéke előadásában Liszt Ferenc XI. Magyar Rapszódiáját hallgathattuk (Fk: Dr. Domoszlai Erzsébet).

    Az ünnepség a Szózat eléneklésével fejeződött be.

Idén dr. Domoszlai Erzsébet vehette át a Díszpolgári kitüntetést

Kitüntetettek:

Bodrácska Sándor „Közbiztonsági Díj”

Turányi Balázs „Dunakeszi Városi Közszolgálati Díj”

Kundlya János „Dunakeszi Város Sport Díja”

Lőrincz Róbert „Dunakeszi Városi Közművelődési Díj”

Bereczné Csillag Mária „Dunakeszi Városi Pedagógiai Díj”

Kocsisné Mirkovszki Judit „Dunakeszi Városi Pedagógiai Díj”

Dr. Tornyi András „Dunakeszi Város Egészségügyéért Dr. Bayer Emil Díj”

Kőrősi Tánc Együttes „Dunakeszi Városért plakett”

Jacek Lelek, Stary Sacz polgármestere „Dunakeszi Városért” kitüntető cím

Dr. Domoszlai Erzsébet „Dunakeszi Város Díszpolgára”

Szöveg és fotó: Katona M. István

Még szintén érdekelheti...