Egyéb

Dunakeszi: elkezdődött a játszóterek felújítása

Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze közösségi oldalán tette közzé, hogy március második hetében öt játszótér felújításába kezdtek.

A GARAS UTCÁBAN a Casalgrande tér északi oldalán található játszóteret kibővítjük, ide egy molekula alakú mászóka, egy emelőkkel ellátott homokozójáték, és az új területre pedig egy vizes játszóteret alakítunk ki.

A TOLDI utcában található játszótérre egy trambulin, egy minden irányban forgó mérleghinta, és egy DNS spirált formázó mászókát helyezünk ki.

A LÁNYI FERENC PARKBAN teljesen új árnyasabb helyre kerül a játszótér, ide egy Red Dot Design díjas körhinta és egy köteles mászókával kiegészített négytornyú vár kerül.

A BARÁTSÁG ÚT 1-3. számú társasházak Duna felőli oldalán fekvő játszótérre, amelyet főként kis gyerekek használnak, egy várat formázó játszóeszköz kerül. A mai napon ássák az alapját.

Az ALAGLIGETI játszótér teljesen megújul, itt a betonoszlopos kerítést is cseréljük. Ide új játszóvárat integrált emelőkkel felszerelt homokozó játékkal, és egy forgó kötélpiramist telepítünk.

A munkálatok körülbelül összességében 4-6 hétig fognak tartani. Egy helyszínen igyekszünk 2-3 hét alatt végezni. A héten és a jövő héten az új ütéscsillapító burkolatok helyének kiásása, majd az alapok betonozása, végül a 21-vel kezdődő héten a játszóeszközök telepítése indul meg. Az elkorhadt sérült régi játékokat elbontjuk, amennyiben még felújíthatók a város más pontján kapnak helyet. A teljes játszótér egyik esetben sem lesz lezárva, csak az építési terület.

… a szülőktől fokozott óvatosságot szeretnénk kérni a felújítások alatt! Köszönjük szépen a türelmet! – írja Tóth Eszter városi főkertész.

Még szintén érdekelheti...