Vác

Rétvári Bence: az idősek számára biztonságot adó gondosórák elsőként a Dunakanyarba érkeztek

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkár társaságában és a sajtó jelenlétében adta át a Palotai házaspárnak Vácon azt a két gondosóra készüléket, amely használatakor abban a diszpécser központban szólal meg, ahol bármilyen nehéz helyzet esetén azonnal segítséget tud küldeni az idős házaspárnak – írja a vaconline.hu.

„Mindent meg szeretne tenni a mostani kormány a hiteles idősgondozás érdekében – tájékoztatta lapunkat Fülöp Attila. Minden kutatás azt mutatja, hogy az idősek saját otthonukban szeretnének élni, ezért ehhez kerestünk olyan szolgáltatást, ami az otthon biztonságát is megadja. Szándékunkban áll négy év alatt kiépíteni ezt a jelzőrendszert, mely minden 65 év feletti honfitársunkat megillet, amely egy ingyenes szolgáltatás, s melyhez a weboldalon való regisztrációra van csak szükség.

Az okos jelzőeszköz megnyomásával azonnal jelentkezik a diszpécserszolgálat, amely küldi a szükséges segítséget, orvost, mentőt, tűzoltót.”

„Örömmel tölt el, hogy az elsők között ide a Dunakanyarba, Vácra érkeznek meg ezek a gondosórák, hiszen nagyon fontos az, hogy minden idős ember biztonságban érezze magát a saját otthonában

– mondta Rétvári Bence.

A baloldal részéről a kampányban az idősek sértegetését hallhattuk, támadták és böszmeségnek nevezték a 13. havi nyugdíj visszaadását. Ezzel szemben mi úgy gondoljuk, hogyha vannak olyan új informatikai lehetőségek, akkor igenis ennek teret kell adni az idősekről való gondoskodásban is. Ennek a modern, gondos-eszköznek a segítségével az idősek gyerekei is nyugodtabbak lehetnek, hogyha a szüleikkel bármi történik, akkor ők rögtön értesítést is kapnak és tudnak segíteni a szüleiknek. Minden felnőtt gyereknek az a rémálma, hogy amennyiben idős szüleikkel valami történik, akkor esetleg későn érkezik a segítség.

Nagyon örülök annak, hogy ezeket az informatikai fejlesztéseket a kormányzat az idősek javára tudta fordítani, és nemcsak az idősek anyagi biztonságát, de a mindennapi biztonságérzetét is meg tudjuk ezáltal teremteni”– zárta gondolatait a képviselő – írja a vaconline.hu.

Még szintén érdekelheti...